11-05-2023

Bruidstaart de kosten en prijzen

Wat kost een bruidstaart ?

Ja dat is helemaal afhankelijk van wat je wilt? Dat is altijd zo flauw antwoord vind je niet?

In dit artikel gaan wij proberen daar een goed antwoord op te geven. Wij hebben het aan twee bekende patissiers gevraagd .

Joyce van Enjoy cakes uit Spijkenisse en Micha van Micha en Diana’s uit Hoogkarspel Noord Holland. Dit zijn twee bruidstaart bakkers die hun sporen hebben verdiend wat betreft het maken van bruidstaarten.

Beide maken honderden bruidsparen per jaar blij met de mooiste en lekkerste bruidstaarten. Dan hebben wij ook meteen antwoord van de specialisten en die zouden toch een helder antwoord moeten geven.

Kosten bruidstaart

Prijs van een bruidstaart

Micha geeft het volgende antwoord over de prijs van de bruidstaart. Als de basis eenmaal staat dan is het groter maken een stuk makkelijker.

De basis van een mooie kwalitatieve bruidstaart begint bij 400 euro. Hoe groter je deze maakt hoe lager de prijs in principe wordt. Om toch een prijs per persoon te noemen kan je uitgaan van gemiddeld 7,00 euro p.p.

Hij zegt dat een prijs per stuk niet een hele eerlijke manier is aangezien een grote trouwtaart per persoon minder werk is. Het gaat er om hoeveel tijd een patissier er mee bezig is.

En als je dus een grotere taart hebt dan kan die prijs dus naar beneden.
Joyce van Enjoy- cakes zegt dat in principe hetzelfde als Micha, als de taart groter wordt kan de kostprijs naar beneden en zij zegt ook om gemiddeld uit te gaan van € 7,50,- euro per persoon.

Kosten van een bruidstaart van 150 personen.

Maar als je bijvoorbeeld een trouwtaart van 150 personen zou bestellen dan kan deze dus een stuk lager uitvallen. Dit zou dan op 6,50 euro per persoon kunnen komen en dan kom je op een totaal bedrag van 975,00 euro.
Uiteraard hangt dat af van de kwaliteit van de producten en versheid en het aantal lagen. Daarnaast zal een thuisbakker minder kosten hebben als een professionele bakker die aan allerlei regels dient te voldoen

Of je een bruidstaart van 50, 60, 90 of 110 personen hebt.

Dus je zou een berekening kunnen maken met hoeveel gasten je hebt. Of je een bruidstaart van 50, 60, 90 of 110 personen hebt.

Wat kost een bruidstaart tussen de 20 en 40 personen? Dit is een klein aantal en de meeste kosten zitten in de basis, dus dan begint het vanaf 9 euro.

Wat kost een bruidstaart tussen de 80 en 100 personen? Dit is al wat groter, dus zou je op 8 euro kunnen rekenen.

Wat kost een bruidstaart tussen de 100 en 150 personen? Dit is nog groter, dus zou je op 7 euro per persoon uitkomen.

Wat kost een bruidstaart tussen de 150 en 200 personen? Dit is weer groter en biedt uiteraard nog meer voordeel in de prijs, dus ga uit van 6 euro per persoon.

En nogmaals, alles is afhankelijk van de vulling en hoe uitgebreid je wilt gaan. Maar dan heb je een richtlijn. Daarnaast is de inflatie op dit moment hoog en zijn de kosten voor grondstoffen en energie enorm gestegen, waardoor de prijzen minder stabiel zijn dan in voorgaande jaren. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het bepalen van de uiteindelijke prijs.

Bezorgkosten bruidstaart

Dan heb je nog kosten van het transport. Joyce zegt dat zij daar gemiddeld 60,00 euro voor rekent in een straal van 50 kilometer. Dus je zou kunnen zeggen 1,10 euro per kilometer.

Wij hebben aan Joyce gevraagd of het voordeliger zou zijn om de taart zelf te halen en zij gaf aan deze optie niet te bieden want de taart moet gekoeld vervoerd worden en op zo een manier dat die niet omvalt. Dat klinkt logisch, want als die valt heb je pas een enorm kostenpost.

Prijs bruidstaart proeverij

Het is natuurlijk wel zo handig en lekker om voordat je tot een aankoop van de bruidstaart over gaat een proeverij te boeken.

Bij patisserie Micha is dat volledig kosteloos en bij Enjoy cakes is dat niet gratis en wordt er een vergoeding van 25,00 euro gevraagd die je uiteraard wel terugkrijgt als je de taart bij haar koopt.

Enjoy cakes heeft ook een hele leuke tea room aan de bakkerij vast waar je dan ook heerlijk koffie en thee geserveerd krijgt. Dus dat is wel een andere beleving als een normale proeverij.

Kosten vulling en decoratie bruidstaart

De vulling van de bruidstaart kan ook prijsverschillen geven, de cheesecake vulling en de populaire red velvet zijn duurdere opties. Als je porseleinen bloemen wilt hebben (dat zijn gesuikerde bloemen die met de hand gemaakt worden) kom je ook op een hoger bedrag uit dan als je bijvoorbeeld verse bloemen neemt of zijde bloemen.

Goedkope bruidstaart

Een goedkope bruidstaart is dus mogelijk als je weinig decoratie neemt en er daardoor minder handwerk in de trouwtaart zit en een goedkopere vulling kiest en dus bijvoorbeeld niet de dure cheesecake.

Je ziet ook vaker dat er een kleine taart om aan te snijden besteld wordt en daarbij donuts of cupcakes gegeten kunnen worden. Het nadeel hiervan is welke gast ga je dan de trouwtaart geven en welke de donuts?

Prijzen sweet table

Wij vroegen aan Joyce of de kosten voor een Sweettable misschien voordeliger zouden zijn?
Een sweet table is overigens een tafel met allemaal lekkere zoete hapjes zoals muffins, cakepops, macarons en bijvoorbeeld een kleine taart om aan te snijden. Dit is een enorm leuk idee en eyecatcher op een bruiloft.

De prijs per persoon kan wel lager uitvallen bij een sweet table afhankelijk hoeveel lekkernijen je voor iedereen per persoon afneemt.
Alleen is het opzetten van de Sweettable door de patissier weer iets kostbaarder. Overigens zou je dit wel zelf kunnen doen.

Prijs kwaliteit verhouding bruidstaart

Wij hopen dat je alle informatie hebt kunnen vinden wat betreft de prijzen en kosten voor jullie bruidstaart en wensen jullie veel succes met het vinden van de perfecte prijs kwaliteits verhouding voor jullie bruidstaart.

Daarnaast willen wij graag Micha van Micha en Diana’s bedanken en Joyce van Enjoy cakes voor hun heldere input. Het is zeker de moeite waar om deze geweldige patisseries te bezoeken in hun bakkerijen.

Oja hier nog een goede bespaartip van Micha!

Lees ook

Aansijden van de bruidstaart
Trouwtaarten inspiratie
Bruidstaarten alles wat je moet weten
Bruidstaart bestellen

Categorieën: