20-11-2019

Bruidstaart alles wat je moet weten

Eén van de belangrijke momenten van een bruiloft is het aansnijden van de bruidstaart. Als je je gaat verdiepen in deze heerlijke trouwtaart zul je merken dat er zeer veel mogelijkheden zijn en dat dit meesterwerk iets meer is dan een taartje bij de koffie. In dit stuk ???? vind je alles wat je wilt weten.

Cake 5

 

We zijn hiervoor te rade gegaan bij Micha……, dit is een bekende patissier die zeer veel ervaring en vakkennis heeft in het maken van bruidstaarten. Er is immers niemand die je hier beter over kan informeren.

De lagen van een bruidstaart

Wat weinig mensen weten is dat de lagenstructuur van een bruidstaart ook een onderdeel is van de traditionele vormgeving. Een traditionele trouwtaart heeft minimaal drie lagen. Volgens de traditie worden deze lagen gebruikt bij diverse gelegenheden:

  • Een taartlaag voor de receptie;Een laag cake om gedurende de rest van de dag (het feest) uit te delen;Een laag om mee te nemen om er later nog eens heerlijk samen van te kunnen na genieten. De traditie is om dit te doen bij een eerste jubileum of bij de geboorte van een kindje uit het huwelijk.Tegenwoordig wordt er steeds vaker afgeweken van deze traditie en wordt het aantal lagen afgepast op het aantal gasten:Over het algemeen is een bruidstaart van drie lagen voldoende voor een groep van 30 tot 50 personen.Een bruidstaart van vier lagen is voldoende voor een groep van 50 tot 100 personen.Voor een groep van meer dan 100 personen kun je het beste kiezen voor een bruidstaart van vijf of meer lagen.

Je zou kunnen kiezen voor een dummy laag om wel een grote taart van meerdere lagen aan te kunnen snijden als je minder gasten hebt. Je voorkomt hiermee dat je veel te veel taart besteld. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat dit in verhouding duurder is omdat er vooral veel werk in het decoreren van de taart zit.

Een bruidstaart die bij jullie past

Als je een bruidstaart wilt, die volledig bij je past is het goed om een afspraak te maken met een patissier. Een bruidstaart is immers géén product dat je zomaar even online kunt bestellen.

Unnamed

Een goede patissier weet immers als géén ander hoe hij of zij een bruidstaart kan vormgeven die volledig past bij jouw wensen. Uiteraard kan deze professional je ook perfect adviseren in de afmeting van een bruidstaart op basis van het aantal gasten op je bruiloft. Daarnaast zal hij of zij je alles kunnen vertellen over de smaken van de taart en tips geven over eventuele smaakcombinaties. Uiteraard kun je diverse foto’s bekijken hoe een bruidstaart eruit kan komen te zien, maar bij veel patissiers kun je ook zelf een ontwerp maken.

Het taartmoment

Uiteraard is er voor het “taartmoment” een bepaalde tijd gepland, maar door de keuzemogelijkheden zal dit in de praktijk veel meer tijd in beslag nemen dan de bedoeling was. De kans is groot dat deze tijd er niet is. De ceremoniemeester zal al snel nerveus op zijn klok kijken en voor een uitdaging staan.

Tot slot is er nog de keuzestress van veel mensen, het zal geregeld voorkomen dat er mensen zijn die van iedere laag een stukje vragen. Uiteraard ben je gastvrij, maar je zult hier niet op kunnen plannen. Het is dus beter om deze keuze niet te geven.

Het advies is dus eenvoudig in dit geval:

Kies voor een soort taart van jullie favoriete smaak.

Bruidstaart invriezen?

Hou je bruidstaart over?
Dit is natuurlijk géén probleem.
De bruidstaart is uitstekend geschikt om in te vriezen zodat je in later stadium hier nog even lekker van kan nagenieten en de mooie herinneringen nog even kunt herbeleven. Als je de overgebleven taart in een goed afgesloten bak (luchtdicht) in de vriezer stopt, zal de taart zeker nog een jaar goed blijven.

 

De 4 belangrijkste tips voor het uitkiezen van de perfecte bruidstaart

  1. Ga in gesprek met een goede patissier om je persoonlijk te laten inspireren en informeren.
  2. Zorg dat je de bruidstaarten van tevoren kunt proeven en kunt vergelijken.
  3. Het is verstandig om te kiezen voor een lichte bruidstaart, omdat je vaak veel eet en drinkt op zo’n dag.
  4. Het is verstandig om alle lagen dezelfde (smaak)samenstelling te geven en niet voor iedere laag een andere keuze te maken.

Waar de bruidstaart bestellen?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de locatie de bruidstaart te laten verzorgen, maar het grote nadeel hiervan is dat je vaak de grip hierop kwijt raakt.

Als je ervoor kiest om zelf naar een goede patissier te gaan, kun je een keuze voor een bruidstaart maken die bij jou past, zelfs op basis van Pinterest foto’s. Het is immers jouw trouwdag die onvergetelijk moet worden!

Lees ook

Aansijden van de bruidstaart
Trouwtaarten inspiratie
Bruidstaart prijzen en kosten
Bruidstaart bestellen
Check hier de beste bruidstaartbakkers van Nederland

 

Categorieën: