12-04-2021

Bruidstaart bestellen

Bruidstaart bestellen? Let op de looks en smaak.

Een bruidstaart bestellen is voor veel stellen vaak de leukste (en lekkerste) taak bij het regelen van de bruiloft. Gaan jullie namelijk voor een klassieke cakevulling met vanillesmaak of toch voor een speciale vulling? Bij het bestellen van de bruidstaart komt echter meer kijken dan alleen het bedenken van de smaak. Wat voor ontwerp hebben jullie bijvoorbeeld in gedachten, hoeveel lagen moet de bruidstaart hebben en bovenal: wat past binnen jullie budget? Om jullie op weg te helpen met het vinden van de perfecte bruidstaart staan hieronder enkele tips.

Bruidstaart bestellen

Gebruik Pinterest

Op het Pinterest kun je talloze voorbeelden vinden van verschillende bruidstaarten. Het is daarom een perfect middel om inspiratie op te doen en alvast te bedenken waar je naar op zoek bent. Een klassieke bruidstaart staat bijvoorbeeld meestal in het teken van lichte kleuren en is vaak subtiel gedecoreerd met bijvoorbeeld roosjes. Ga je liever voor een iets minder traditionele bruidstaart, dan kun je kiezen voor mooie kleuren en versieringen.

Werk met een thema

Hebben jullie een bepaald thema voor de bruiloft in gedachten? Probeer dit thema dan terug te laten komen in jullie bruidstaart. Zo past bij een strandthema een taart in een lichte kleur, welke gedecoreerd is met marsepeinen schelpen en zeesterren. Als de bruiloft helemaal in het teken staat van jullie liefde die die dag wordt bezegeld, kan er gekozen worden om de kleuren rood en roze in de taart te verwerken. Dit kunnen jullie bijvoorbeeld doen door een hartvormige bruidstaart te kiezen, welke versierd is met rozen.

Let op ervaringen van andere bruidsparen

Zodra jullie voor ogen hebben hoe jullie bruidstaart eruit moet zien, bestaat de volgende stap uit het vinden van een geschikte patissier. De beste manier om dit te doen is door ervaringen te zoeken van stellen die eerder een bruidstaart hebben besteld bij een patissier waar jullie interesse in hebben.

Maak goede afspraken

Zodra jullie een geschikte trouwtaarten bakker hebben gevonden en hiermee een afspraak hebben gemaakt, is het belangrijk om na afloop van deze ontmoeting een helder beeld te hebben van de door jullie bestelde bruidstaart. Uit hoeveel lagen bestaat de taart, welke kleuren en versieringen zullen er worden gebruikt en voor welke smaak kiezen jullie? Bij het kiezen van de smaak voor jullie taart is het belangrijk dat deze is geproefd voordat er wordt besteld. Het kan namelijk voorkomen dat de smaak waar jullie voor willen kiezen, toch niet is zoals jullie hadden gehoopt. Door alle beschikbare smaken alvast voor te proeven, komen jullie misschien wel op een heel ander idee. Zorg ervoor dat jullie de bakkerij na het bestellen van de taart, met een goed gevoel verlaten en duidelijke afspraken hebben gemaakt, ook over het budget. Hierbij geldt: hoe groter de trouwtaart en hoe ingewikkelder het ontwerp, des te hoger de prijs.

Bestel zo ver mogelijk van te voren

Het is het beste de bruidstaart zo ruim mogelijk van tevoren te bestellen. Hierbij kan gedacht worden aan zo’n drie tot zes maanden voor de bruiloft. Het kan namelijk voorkomen dat decoraties en eventuele speciale ingrediënten voor jullie taart door de bruidstaartenbakker moeten worden besteld. Door niet te lang te wachten met het bestellen van de bruidstaart, komt jullie taart op tijd af en zal deze er ongetwijfeld fantastisch uitzien!

Lees ook

Aansijden van de bruidstaart
Bruidstaarten alles wat je moet weten
Bruidstaart prijzen
Trouwtaarten inspiratie

Categorieën: