01-02-2020

De bruidstaart aansnijden, hoe en wanneer?

Eén van de mooiste momenten van de grote dag is het moment is om de bruidstaart aan te snijden. Dit kun je volledig op een traditionele wijze doen als dit je aanspreekt. Uiteraard zullen er diverse foto’s gemaakt worden van het bruidspaar met de bruidstaart waaronder natuurlijk óók het aansnijden van de trouwtaart.

Als je dit op een traditionele wijze wilt doen, zal de bruid het mes ter hand nemen. De bruidegom legt zijn hand op die van de bruid als teken van verbondenheid. Dit is het symbool van de belofte om voor elkaar te zorgen (in de traditionele voor- en tegenspoed). Een romantisch bruidspaar zal de eerste hap van de taart aan elkaar voeren.

Maak je verder géén zorgen over het stuk taart wat daarna aangesneden dient te worden.

Bruidstaart aansnijden
Foto van Micha en Diana’s pâtisserie

In de meeste gevallen verzorgt de locatie dat en zal het bruidspaar alleen het eerste stuk snijden. Er zijn bruidsparen die liever een vierkante taart kiezen omdat het snijden dan makkelijker is, maar dat hoeft zeker niet.

De bediening van een locatie waar geregeld trouwfeesten in worden gehouden is hier vaak uiterst bedreven in. Maak je geen zorgen over het omvallen van een bruidstaart op jullie bruiloft, je kent de bloopers wel.

Een bruidstaart van een goede patissier zal stevig staan. Uiteraard moet je behoudend te werk gaan, maar je moet wel heel rigoureus aan de slag gaan willen jullie de bruidstaart om krijgen.

Het tijdstip van het aansnijden

het moment om.de bruidstaart aansnijden is in de regel na de ceremonie.Uiteraard kan je het ook anders invullen bijvoorbeeld als dessert na het diner.

De Patissier en locatie zullen je daar goed in kunnen adviseren.

Uiteraard zal de patissier je ook een aantal praktische vragen stellen met betrekking tot je dagprogramma, je locatie alle gasten en het tijdstip van het aansnijden. Met deze informatie kan hij of zij tot in de perfectie timen wat er moet gebeuren om jouw bruidstaart op het juiste moment klaar te hebben staan en iedereen een stukje taart kan proeven,

Mocht je de patissier gaan bezoeken, zorg dan dat je nog niet veel gegeten hebt. Vaak is een proeverij een onderdeel van dit soort afspraken om je “het gespreksonderwerp” alvast te laten proberen. Een goede patissier zal een aantal stukken verse bruidstaart voor je klaar hebben liggen die je in de meeste gevallen gratis mag proeven!

Lees ook

Kosten en prijs van een bruidstaart
Trouwtaarten inspiratie
Bruidstaarten alles wat je moet weten
Bruidstaart bestellen
Check hier de bruidstaartbakkers van Nederland

Categorieën: