16-05-2018

10 manieren om jullie bruiloft goedkoop te houden

goedkoop trouwen

Een bruiloft kan aardig in de kosten lopen en als jullie een klein budget hebben, maar wel alles erop en eraan wil hebben dan moet je creatief zijn. Wij helpen je verder met 10 tips om jullie bruiloft goedkoop te houden.

  1. Hou een budget bij. Als je zonder budget een bruiloft gaat organiseren dan kan ik je nu al vertellen dat je over budget zal gaan. Deel jullie bruiloft in in verschillende onderdelen zoals: vervoer, kleding, eten en drinken en vergeet ook de huwelijksreis niet. Vervolgens verdeel je jullie budget realistisch over de verschillende onderdelen. Je bent nu klaar om aan de slag te gaan, maar wel met jullie budget in gedachte.
  2. Wees streng met je gastenlijst. Eten en drinken is een grote kostenpost voor jullie bruiloft. Nodig dus niet meer mensen uit dan waar budget voor is. Misschien willen jullie een kleine groep gasten, maar wel chique dineren, of kiezen jullie voor een gezellige picknick maar dan met een grotere groep. Kies wat het beste bij jullie past.
  3. Koop de trouwkleding in de sample sale. Vanaf juni beginnen de meeste trouwwinkels met de uitverkoop van de samples van de collecties van het afgelopen jaar. Dit is jullie kans om een super mooie trouwjurk en een bijpassend trouwpak te kopen met kortingen die vaak oplopen tot 60%.
  4. Kies een datum buiten het trouwseizoen. De meeste bruidsparen trouwen tussen mei en eind september. De kosten van jullie bruiloft kunnen in deze periode hoog oplopen. Met het onbetrouwbare weer in Nederland ben je toch nooit zeker van zon, dus kies voor maart of april, dan ben je een stuk goedkoper uit.
  5. Vraag je vrienden om hulp. Het opbouwen van het feest is ook één van de dingen waar jullie makkelijk wat geld kunnen besparen. Vraag een paar van jullie beste vrienden om jullie de dag voor de bruiloft te helpen om de locatie leuk in te richten.
  6. Maak je eigen boeket. Koop losse bloemen en bind deze mooi samen met een stukje kant of een lint in de kleur van je jurk. Natuurlijk is een professioneel boeket te gek, maar met een beetje oefenen maak je een prachtig boeket ook zelf.
  7. Doe je eigen haar en make-up. Oefen in de weken voor je bruiloft met tutorials die je kunt vinden op YouTube. Neem er de tijd voor om te ontdekken wat mooi bij je staat en wat past bij jouw totale look. Ben je echt niet handig met haar en make-up dan is deze tip niet voor jou, maar als je in het dagelijks leven ook make-up draagt dan moet dit lukken.
  8. Maak geen trouwboek. Besparen op een fotograaf is niet aan te raden omdat het juist zo fijn is om deze dag professioneel te laten vastleggen. Wel zijn er opties om de kosten iets te beperken. Vraag losse foto’s en laat geen boek van maken door de fotograaf. Jullie kunnen samen de mooiste foto’s uitzoeken en hier bij één van de vele websites een mooi boek van laten maken. Het kost de fotograaf veel tijd om een boek te maken, dus hier kun je zeker op besparen. Je kunt de fotograaf ook alleen laten komen voor de ceremonie en een serie trouwfoto’s. De receptie en/of het feest kunnen jullie ook door de gasten laten fotograferen. Vraag of iedereen jullie hun leukste foto’s van jullie feest wil mailen.
  9. Creëer een wedding website. Een wedding website is niet alleen super leuk, maar het is ook een mooie manier om de kosten te drukken. Je hebt verschillende website zoals bijvoorbeeld ZankYou waarbij je een website kunt maken, waar je mensen kunt uitnodigen voor je bruiloft, je gastenlijst kunt bijhouden en ook nog de kadolijst kunt koppelen. Na de bruiloft post je hier natuurlijk ook de leukste foto’s van jullie dag.
  10. Kies een horeca locatie. Natuurlijk is trouwen op het bos of in een tuin fantastisch, maar als er verder niets aanwezig is dan kunnen de kosten om alles wat jullie nodig hebben hier te brengen hoog oplopen. Denk aan geluidsapparatuur, tafels, stoelen, bestek, toiletten etc. Ook heb je vaak een vergunning nodig, waar ook weer kosten aan verbonden zijn. Om je bruiloft goedkoop te houden kun je dus beter kiezen voor een locatie die deze faciliteiten al heeft.

Hopelijk helpen deze tips bij het goedkoop houden voor jullie grote dag. Veel succes met organiseren en vergeet niet om er ook van te genieten!

Foto via Pexels

Tags: , ,

Categorieën: