27-03-2020

Bruidstaart smaken en vullingen, welke kies je?

Uiteraard moet de bruidstaart die jullie laten maken bij jullie favoriete smaak en handig dat ook de meeste gasten het lekker vinden. De buitenkant van de bruidstaart is over het algemeen zoet door marsepein of de fondant laag die er omheen zit.

De binnenkant van de bruidstaart is zeer geschikt om van allerlei diverse smaken te voorzien. Je kunt kiezen voor een lichte lekkere frisse smaak, maar je kunt ook kiezen voor een zwaardere vulling zoals chocolade of vers fruit. Met een zwaardere vulling zal de taart veel machtiger worden en de bruiloftsgasten zullen er eerder vol van raken.

Het is dus belangrijk welke hapjes en drankjes de gasten nog meer gaan nuttigen, want het is zonde als niet alles opgegeten wordt omdat je een trouwtaart vulling en of smaak gekozen hebt die erg zwaar valt en je daardoor snel vol zit.

Hieronder verschillende soorten smaken en soorten vulling om je te inspireren, maar besef je dat dit zeker niet de enige smaken zijn waaruit je kunt kiezen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden:

  • Prosecco bavarois
  • Mokka bavarois
  • Yoghurt bavarois
  • Vanillecremé vulling
  • Witte chocolade vulling
  • Frambozen vulling
  • Passievruchten cremé
  • Botervulling cremé

Populaire smaken bruidstaart en vulling zijn:

  • Red velvet vulling
  • yoghurt-bosvruchten bavarois
  • Aardbeien bavarois
  • Zwitserse room en aardbeien bavarois
  • Bosvruchten bavarois
  • Fambozen bavarois
  • Witte chocolade bavarois
  • Lemoncurd bavarois
  • Bastognekoekjes bavarois
    Yoghurtlimoen bavarois
  • Mango, passievrucht bavarois
  • Groene thee bavarois en zwitserse room
  • Perzik-maracuja bavarois
  • Champagne,-en frambozen bavarois
  • Mandarijn bavarois
  • Amarene kersen bavarois
  • Cheesecake bavarois
  • Oreo en kinderbueno bavarois

Het is uiteraard verstandig om je hierin goed te laten informeren en uiteraard te proeven. Zodat je een goed beeld hebt welke smaken bij jullie passen.

De meeste patissiers hebben een gratis proeverij zodat je een weloverwogen keus kan maken voor de smaak van jullie bruidstaart.

Marsepein, fondant of Naked cake?

De buitenkant van de bruidstaart wat kies je?

De moderne bruidstaarten worden bijna allemaal gemaakt met een mooie laag van fondant. Fondant heeft de rol van marsepein hierin overgenomen.

Marsepein werd voornamelijk in het verleden gebruikt.
Fondant zorgt voor de mooie, strakke witte afwerking van de taart.

Dit past precies bij de huidige trends in bruidstaarten.
Marsepein heeft juist een wat gelere kleur doordat het van amandelen is gemaakt.

Marsepein kun je met behulp van kleurstoffen wel in de gewenste kleur brengen.
Als je een bruidstaart wilt in een specifieke kleur kun je dus kiezen uit beide opties, als je een hele witte taart wilt, zul je snel op fondant uitkomen. 

Overigens is het goed te weten dat marsepein een meer korrelige structuur heeft in vergelijking met het veel gladdere fondant. Marsepein ziet er dan ook wat grauwer uit en zal sneller scheuren. Er zit overigens weinig tot geen prijsverschil tussen deze opties.

Smaak vulling trouwtaart

Het is af te raden af om verschillende smaken in de verschillende lagen aan te brengen.

Zie het voor je als de taart word aangesneden en je hebt 3 lagen en 3 verschillende smaken. Als een van de gasten zegt, doe mij maar een stukje chocolade en dat is dan precies de onderste laag.

Een bruidstaart heeft een piramidevorm. De bovenste laag heeft dus de kleinste afmeting. Als dit nu net de populairste smaak is, is de kans groot dat je hiervan te kort hebt.

Dat is dus helemaal niet handig en daarbij zijn de kosten voor die extra smaken hoger. In het filmpje van Micha en Diana legt die deze tip helemaal uit.

Categorieën: