13-06-2024

8 x bijzonder mooie trouwlocaties getipt

Ál die mooie trouwlocaties: jullie raken niet uitgekeken! Maarre… waar moeten jullie in vredesnaam beginnen met zoeken? Daar kunnen we kort over zijn: hier! Het vinden van die perfecte trouwlocatie om het jawoord te geven is immers geen makkelijke missie, maar wel een belangrijke. Wij zouden Top Trouwbedrijven natuurlijk niet zijn als we jullie niet een zetje in de goede richting zouden geven. Je weet wel: om het regelen van die bruiloft nét even wat soepeler te laten verlopen. Met die reden vinden jullie in deze blog de bijzonder mooie trouwlocaties die perfect zijn om jullie liefde te ‘vieren’. Thank us later, bride and groom. 

 

Mooie trouwlocaties die officieel erkend zijn 

Van trouwen op een kasteel en ‘ja’ zeggen in een wijngaard tot trouwen op het strand en de liefde bezegelen op een orangerie: de mogelijkheden zijn eindeloos. Yep, jullie kunnen vrijwel op elke locatie trouwen. Wél is het belangrijk om bij de locatie te checken of het een officiële trouwlocatie is. En hebben jullie een locatie op het oog die geen officiële trouwlocatie is, zoals jullie eigen tuin? Dan is het belangrijk om bij die specifieke gemeente een aanvraag te doen om deze eenmalig tot huwelijkslocatie te benoemen. Geen zorgen trouwens: Onderstaande trouwlocaties zijn stuk voor stuk erkend en zijn dus ready voor jullie liefdesavontuur. Scheelt jullie weer een stapje extra. 😉

1. Sprookjesachtig mooi trouwen in de polder 

Middenin de prachtige polder van Eemnes vinden jullie Het Dikke Torentje. Niet voor niets heeft deze showsteler de Top Trouwbedrijven Award voor ‘Mooiste trouwlocatie’ veroverd. Want wauw: wát een sprookje is dit. Van de ceremonie en het diner tot de receptie en het feest: ‘Het Schip’, zoals een van haar authentieke zalen heet, is dé plek waar liefde op haar mooist tot haar recht komt. De faciliteiten zijn uitstekend, de culinaire invulling om jullie vingers bij af te likken en de omgeving… die spreekt voor zichzelf. 

8 x bijzonder mooie trouwlocaties: Het Dikke Torentje

2. Geef het ja-woord in een orangerie
Als we ‘mooie trouwlocaties’ zeggen, dan zeggen we ‘Orangerie Elswout’. Stijlvol én gastvrij wordt deze plek – die onderdeel is van gemeente Bloemendaal – ook wel genoemd. Een grote favoriet is hun Partyzaal. Dé ruimte waar de voetjes van de vloer gaan – en jullie zelf mogen kiezen wat voor trouwmuziek er uit de boxen galmt. Van begin tot eind: jullie bruiloft ligt in goede handen – én er zal nog lang over nagesproken worden. 

Orangerie Elswout

3. Omringd door historie – en op een landgoed trouwen

Landgoed Bergzicht is de plek waar Limburg, Brabant en Gelderland samensmelten. Een plek waar historie ‘spreekt’. Zo vinden jullie er een bierbrouwhistorie van wel tweehonderd jaar oud op een landgoed van maar liefst negen hectare (!) groot. Een park, kruidentuin, historische kas, ambtswoning, koetshuis… en nog zóveel meer kan onderdeel zijn van jullie jawoord. Lees: zijn jullie dol op historie en dat ene chique randje? Dan is dit jullie go-to.

8 x bijzonder mooie trouwlocaties: Landgoed Bergzicht

4. Trouwen met sneeuwgarantie óf juist in festivalsferen

Worden jullie he-le-maal enthousiast van een winterbruiloft? Of gaan jullie juist heel erg lekker op festivalsferen? Voor beide thema’s zitten jullie meer dan goed bij de award winning De Kruimel in Gasselte. Ze hebben een strand, een fantastische tuin, het geroemde witte kerkje én bieden speciale themabruiloften aan. En klopt: bij die winterbruiloft krijgen jullie die sneeuw er áltijd bij – nep of echt. 😉 Tip: ga voor de winterbruiloft met barbecue. Succes gegarandeerd!

De Kruimel

5. Vier de liefde in het groene hart van Leeuwarden

Bij De Koperen Tuin in Leeuwarden wanen jullie je in botanische sferen. Niet voor niets kunnen jullie hier – naast een White Wedding – specifiek kiezen voor een botanische bruiloft. Liever een bruiloft op maat? Ook dat kan geregeld worden! Deze locatie ligt midden in het stadspark De Prinsentuin en is daarmee dé ‘groene’ locatie om te trouwen. Hoogtepunten? De karakteristieke muziekkoepel, de deco zoals een Perzische loper en natuurlijk: de tuin. 

8 x bijzonder mooie trouwlocaties: De Koperen Tuin

6. (Meerdaagse) bruiloft in een kerkje aan het water

Over mooie trouwlocaties gesproken! Bij Tsjerke in Terherne, een klein uurtje rijden vanaf de Randstad, vinden romantiek en historie elkaar. Niet alleen kunnen jullie elkaar de ringen om de vingers schuiven in het karakteristieke kerkje aan het water, ook is deze locatie ideaal voor een meerdaagse bruiloft. Het trouwhotel heeft verschillende overnachtingsopties en het team staat voor jullie klaar met all-inclusive ontzorging. Tipje van de sluier: een teakhouten bruidsbootje, luidende kerkklokken, een bellenblaashaag en een bloeiende tuin. Check, check, dubbelcheck!

Tsjerke

7. Bezegel jullie liefde onder twee oeroude lindebomen
Twee oeroude lindebomen als getuigen? Bij Onder Ons Dalfsen in – jawel – Dalfsen wordt het werkelijkheid. De prachtige tuin belooft een jawoord dat stiekem iets wegheeft van een Italiaanse film. En eerlijk: hoe gaaf staat dit scenario op jullie trouwfoto’s? Mag ook gezegd worden: naast de buitenruimte – is ook de binnenruimte meer dan sfeervol. Wij noemen: een open haard met knisperend houtvuur, een romantische veranda en een zaal die historie ‘ademt’. Do we need to say more? Vastleggen die locatie!

8 x bijzonder mooie trouwlocaties: Onder Ons Dalfsen

8. De ringen uitwisselen op een schip
Last but not least: trouwen op een schip. Yep: letterlijk in het huwelijksbootje stappen dus. 😉 Ideaal voor de doorgewinterde waterratten onder ons. Of gewoon: wanneer het jullie een mooie ervaring lijkt. Bij Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw in Drimmelen kunnen jullie ervoor kiezen om de ceremonie en het trouwfeest aan boord te houden, maar het is ook mogelijk om te trouwen bij de zwarte schuur. Een prachtige plek middenin nationaal park de Biesbosch. Het écht helemaal op jullie eigen manier doen? Dan kunnen ze ook op locatie aanmeren. Het moge duidelijk zijn: jullie bepalen, zij ‘varen’ mee. 

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw

Meer mooie trouwlocaties ontdekken? Klik door!

We know: het verzamelen van álle mooie trouwlocaties is vrijwel onmogelijk, maar dit is alvast een mooi begin. Zit er iets voor jullie tussen? Dan is onze missie geslaagd! Toch nog even verder kijken? Snappen we helemaal. Speur gerust eens rond tussen de rest van onze trouwlocatieleveranciers, wellicht zit er wat voor jullie tussen. Hulp nodig? Advies inwinnen? Of gewoon even sparren? Weet dat ons team altijd voor jullie klaarstaat. Zijn jullie helemaal uit over de keuze? Dan wensen we jullie alvast een fantastisch mooie trouwdag. Make it a good one! 

Categorieën: