06-01-2022

De gastenlijst voor jullie bruiloft inkorten

 

De gastenlijst voor jullie bruiloft inkorten.

De gastenlijst is eén van de grootste kostenposten voor jullie bruiloft is het eten en drinken voor de gasten. Als je kosten wil besparen dan is het zaak om je gastenlijst in te korten. Hier zijn een aantal handige tips om de gastenlijst voor jullie bruiloft te verkleinen.

1. Trouw in het buitenland

Natuurlijk komen er extra kosten kijken bij het trouwen in het buitenland, maar die wegen vaak niet af tegen een kleine intieme bruiloft in het buitenland. Je kunt voor deze kleine groep nu lekker uitpakken en nog steeds ben je niet hetzelfde kwijt als voor een bruiloft met 100+ gasten in Nederland.

2. Maak een A en een B lijst

Verdeel je lijst in twee categoriën: A de mensen die je echt niet wilt missen op jullie trouwdag en B de mensen die er eventueel bij kunnen zijn. Kijk hoeveel mensen er op de A lijst staan en bereken hoeveel gasten van de B lijst er nu nog bij kunnen. Op deze manier gaan jullie niet over het budget heen.

Gastenlijst bruiloft

3. De volgende mensen kun je schrappen

Er zijn een aantal categoriën gasten die je zonder problemen kunt schrappen van de gastenlijst: kinderen, collega’s, mensen uit de buurt en vrienden die je lang niet hebt gezien. Als je iemand langer dan drie jaar niet hebt gezien of gesproken dan hoeft deze niet naar je bruiloft te komen. Als je aangeeft dat jullie de bruiloft klein houden dan is er niemand uit de bovenste groep mensen die zich aangesproken zal voelen dat ze er niet bij mogen zijn. Ja natuurlijk is er altijd iemand doe persé haar kinderen mee wil nemen, maar jammer joh!

4. Wees streng met Plus 1’s

Je achterneef en je collega van je werk hoef je echt niet iedereen plus 1 te vragen. Eigenlijk is het redelijk standaard dat iemand met een relatie korter dan een jaar of een partner die jullie echt helemaal niet kennen niet mee hoeft te komen naar jullie trouwdag. Het is dan ook niet vreemd om alleen die persoon uit te nodigen.

Hopelijk helpen deze tips je op de gastenlijst te beperken.

Foto via Pexels

Categorieën: