09-12-2018

8 tips voor de perfecte verrassingsbruiloft

Foto van : TrouwStudio Gabriel Scharis

De verrassingsbruiloft is een bruiloft waarbij jullie de gasten verrassen met een bruiloft. Ze denken dat ze voor een andere reden naar een feestje gaan en uiteindelijk gaan jullie gewoon trouwen! Steeds meer stellen kiezen voor deze optie omdat je bijvoorbeeld geen rekening hoeft te houden met de druk van familie en vrienden, waardoor je de dag echt helemaal zo kan plannen zoals jullie dit zelf willen. Maar hoe organiseer je een trouwdag zonder dat iemand ervan af weet?

1. Hou het geheim

Het is misschien moeilijk om het niet aan je ouders of je beste vriendin te vertellen, maar als je dit goed wilt doen dan moet je het echt aan niemand vertellen of hooguit aan een bevriend stel, waarvan jullie weten dat ze jullie willen helpen met de voorbereidingen. Hoe minder mensen het weten des te groter is de surprise in jullie verrassingsbruiloft.

2. Verzin een goede reden waarom jullie een feest geven

Het is natuurlijk heel erg jammer als mensen afbellen of niet komen omdat de reden van jullie feest niet zo belangrijk lijkt te zijn. Wanneer ze er dan later achterkomen dat jullie getrouwd zijn zullen ze zeer teleurgesteld zijn. Zorg dus dat de reden van jullie feest groots is. Bijvoorbeeld jullie verloving of een belangrijke verjaardag of iets dergelijks. Een paar kleine leugentjes kunnen in dit geval geen kwaad.

3. Geef een dresscode

Je wilt waarschijnlijk niet dat iedereen er super casual uit ziet op jullie grote dag. Daarom is het misschien een idee dat jullie een dresscode hebben. Noem het bijvoorbeeld een cocktailparty ter ere van… of geef jullie gasten een andere reden waarom ze een beetje hun best moeten doen.

4. Zorg dat alle trouwleveranciers weten dat jullie bruiloft een verrassing is

Je moet er toch niet aan denken dat de barman aan al je gasten verklapt dat het om een bruiloft gaat? Of dat de band het bruidspaar alvast feliciteerd! Zorg dat de leveranciers weten dat jullie een verrassingsbruiloft geven.

5. Maak gebruik van een weddingplanner

Omdat jullie weinig of geen hulp kunnen vragen van familie of vrienden is het aan te raden om een weddingplanner in te huren. Deze kan ervoor zorgen dat jullie dag stressvrij verloopt, en vragen beantwoorden van gasten die niet weten wat er precies aan de hand is.

6. Zoek een gepaste locatie

Wanneer jullie gasten binnenlopen wil je natuurlijk voorkomen dat ze al weten dat het om een bruiloft gaat. Huur een trouwlocatie in met twee ruimten, zodat je de gasten voor de trouwceremonie naar een andere ruimte kunt leiden. Of misschien willen jullie het meer casual houden dan volstaat ook één ruimte en een staande ceremonie natuurlijk prima.

7. Vergeet niet de fotograaf

Ook al is het geen standaard bruiloft je wilt deze dag toch goed vastleggen. Huur daarom een professionele trouwfotograaf in die alle mooie momenten en vooral de gezichten van jullie gasten vastlegt wanneer ze erachter komen dat het om een bruiloft gaat.

8. Relax

Mensen hebben geen idee dat jullie gaan trouwen en hebben dus ook geen verwachtingen. Jet karakter van de dag is juist dat alles spontaan ontstaat. Dus mensen die willen speechen of dansen of gek doen, laat het lekker allemaal gebeuren en geniet samen van de bijzondere manier waarop jullie hebben besloten om te trouwen.

Tags: , ,

Categorieën: