04-07-2021

Corsage bruiloft bij de man en bij de vrouw

Een vraag die ook op jullie bruiloft weer rond zal gaan.

Hoe draagt de man de corsage en hoe draagt de vrouw de corsage?

Wij vonden dat we het maar beter aan een bruidsbloemenspecialist gevraagd kon worden aangezien er veel verschillen artikelen online rond gaan die niet helemaal overeenkomen met elkaar. Want een corsage is niet zomaar bloemen en wat groen.

Annemiek is eigenaresse van Stijl Floral Desing in Nieuwegein. Zij is 1 van de beste bruidsbloemisten die ons land kent en alle ins and outs weet over de etiquette, bruidsbloemen en styling. Zij gaat hier alle ins and outs over het corsage geven.

bruiloft corsage bij man
Pak Michael & Giso

Corsage voor de man

Mannen dragen de corsage met het steeltje van de bloem naar beneden en de bloem omhoog en deze zit aan de linkerkant (Linker revers) boven het hart.

Corsage voor de vrouw

Dames dragen de corsage ook aan de linkerkant boven het hart, ook de bloemen naar boven en het steeltje naar beneden..

Corsage bruiloft bij man en vrouw
Photo credit: Dians fotografie

Daggasten bruiloft corsage 

Wij vroegen aan Annemieke of het nog wel van deze tijd is de corsages, ze ziet het nog steeds veel gebeuren en geeft aan dat er tegenwoordig over daggasten corsage word gesproken. Vroeger was er alleen voor de familie een corsage en de getuige.

Zo kon men snel zien wie op dat moment bij de belangrijke groep hoorde. Bijvoorbeeld de getuigen en het bruidsmeisjes .Een corsage bestaat meestal uit twee bloemen en soms worden er bloemen uit het bruidsboeket gebruikt.

Ok, maar moeten alle mannen en vrouwen van de daggasten een corsage opgespeld krijgen? Ook links gedragen

Annemiek zegt van niet, alleen de naaste familie en vrienden volstaan anders kan het een dure aangelegenheid worden.

Wat zijn de kosten om een corsage te laten maken? €4,75 met seizoensbloemen in verschillende kleuren is over het algemeen een goede richtprijs.

Wil je bijzondere bloemen of bloemen die op het moment dat je gaat trouwen niet voorradig zijn dan loopt de prijs ook op.

Er gaan meestal 3 bloemen in een corsage.

Heeft de vrouw en man dezelfde bloemen?

Ja de heren en dames hebben over het algemeen dezelfde bloemen.In 80 procent van de gevallen word daarvoor gekozen.

Anders hebben alle dames een zelfde corsage en alle heren dezelfde corsage. Iedereen verschillende bloemen komt vrijwel niet voor.

Daarnaast word er voor de vrouwen steeds vaker voor de polscorsage of haarcorsage gekozen. Dit zie je veel bij de bruidsmeisjes.

Bij de allerkleinste jongens en meisjes is het leuk om een leuk speels item tussen de bloemen van corsage te plaatsen zoals bijvoorbeeld een lieveheersbeestje op een houten stokje.

Speld je de corsage op of gebruik je een magneet?Annemieke zegt dat een magneet snel gaat hangen op het revers van herenkostuum en dat dat niet netjes oogt en adviseert zij om dit voorzichtig op te spelden.De kosten voor spelden zijn ook een stuk voordeliger dan de magneet.

Klein detail een magneet is gevaarlijk voor mensen met een pacemaker. 

Bij de bruidegom kan je er voor kiezen om een speciale corsage te maken zodat hij wat meer opvalt tussen de andere mannen.

Deze corsage is meestal ook wat groter. De bruid hoeft uiteraard geen corsage want zij heeft het bruidsboeket.

Als je niet van bloemen houd wat wij ons niet voor kunnen stellen en willen jullie iets anders, dan heb je ook alternatieven zoals een houten corsage of een krijtbord corsage. Er zijn genoeg originele ideeen te vinden.

Wij helpen jullie graag op weg maar volg ook jullie eigen gevoel.

Categorieën: