04-07-2018

Het bruidsboeket kiezen en waar je op moet letten

het bruidsboeket

Het bruidsboeket kiezen lijkt misschien easy, maar door de keus in stijlen, bloemen en vormen die je tegenwoordig hebt is het niet zo makkelijk als het lijkt. Daarnaast heb je ook nog alternatieven zoals de bloemenkrans en de polscorsage die ook populair zijn, dus laat ons je helpen door de belangrijkste punten waar je op moet letten voor je op een rijtje te zetten.

Kies bloemen die in het seizoen zijn

Bloemen die in het seizoen zijn zijn over het algemeen het mooist en zijn vaak het sterkst. Het is een beetje hetzelfde als bij groente en fruit dat dingen die in het seizoen zijn net even een beetje meer stralen. Voor een lente bruiloft kun je dus kiezen voor een te gek boeket met pioenrozen, geweldig! Bloemen die niet in het seizoen zijn kunnen in prijs aardig oplopen, dus nog een reden om bloemen te kopen die wel nu beschikbaar zijn.

Bepaal de vorm van je boeket aan de hand van je trouwjurk

Heb je een korte jurk dan is een cacsade boeket die langwerpig van vorm is misschien niet zo mooi. Een korte ronde vorm of enkele grote bloemen samengebonden is dan speelser en past beter bij je stijl. Ga je voor een tijdloze look dan zijn rozen in de vorm van een biedermeier boeket prachtig en voor een boho look kun je juist weer een enorm groot bruidsboeket nemen met een mix van verschillende wilde bloemen. Zorg altijd dat de bloemen in vorm en stijl bij je trouwjurk passen.

Bloemenkrans vs. bruidsboeket

Bij een boho of een vintage geïnspireerde look kun je ook kiezen voor een bloemenkrans in je haar in plaats van een bruidsboeket. Het staat super mooi en modieus en het geeft gelijk die festivalvibe waar je bij een boho bruiloft naar op zoek bent. Zorg wel dat je bloemen kiest die lang zonder water kunnen, anders is je krans na een paar uur al een zielige bedoeling.

De kleur is niet onbelangrijk

Een felgekleurd bruidsboeket kan de aandacht wegtrekken van je outfit. Als je dit niet erg vindt dan heb je geen probleem, maar een pastel of wit boeket is rustiger en zorgt dat de aandacht blijft bij jouw trouwjurk.

Maak het persoonlijk

Je kunt je boeket net even een extra persoonlijke touch geven door er bijvoorbeeld een lint omheen te binden van het kant van je moeders trouwjurk, of door een vintagebroche uit de sieradencollectie van je oma erop te pinnen. Uniek en past perfect in het geval van een vintage geïnspireerde bruiloft.

Vergeet geen foto’s te nemen

Vraag de trouwfotograaf om een paar mooie close-up foto’s te nemen van je bruidsboeket. Je boeket blijft waarschijnlijk niet bewaard, maar nu heb je in ieder geval de foto’s om nog na te genieten van deze mooie bloemen.

Ben jij op zoek naar een bruidsboeket? Lees hier de recensies van Nederland’s beste bruidsbloemisten.

Bron foto’s: foto 1 via Pexels, Foto 2 via Don Florito en foto Silvia Falcomer en foto 3 via De Stijl floral design

Categorieën: