07-07-2022

Zo kies je een thema voor jouw bruiloft

Bruiloften met een thema zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Het geeft namelijk richting aan de aankleding, aan de dresscode van zowel het bruidspaar als de gasten en maakt jullie bruiloft een stukje persoonlijker. Maar, hoe kies je nu een thema dat bij jullie past? De tips in dit artikel zullen helpen die beslissing te kunnen maken. 

 

1. Brainstorm

Begin met een (of meerdere) brainstormsessie(s) om te ontdekken wat jullie mooi vinden. Het beste uit je zo’n brainstormsessie in de vorm van een moodboard. Op dat moodboard plak je allerlei foto’s, kleurenschema’s, stoffen, enzovoorts, die jullie mooi zouden vinden voor jullie bruiloft. Als je een fysiek moodboard te creatief of simpelweg teveel werk vindt, kun je ook online een moodboard maken. Pinterest is hier een geschikt platform voor.

2.Persoonlijkheden

Je wilt natuurlijk een thema kiezen dat bij jullie past en mooi aansluit op jullie persoonlijkheden. Zet daarom op een rijtje wat jullie interesses en hobby’s zijn. Wellicht kunnen jullie een of meerdere interesses of hobby’s terug laten komen in het thema van jullie bruiloft. Een favoriete film, een favoriet (vakantie)land, een favoriet drankje, een favoriete tijdsperiode – allemaal uiterst geschikt als uitgangspunt voor een themabruiloft.

3.Seizoen

Het seizoen waarin jullie gaan trouwen kun je ook als inspiratie voor een themabruiloft gebruiken. Een zomerse festivalbruiloft of een winterwonderlandbruiloft, van alles is te bedenken. Andersom geldt ook: als je al een thema in gedachte hebt, zorg dan dat het seizoen dat jullie gaan trouwen op dat thema aansluit.

4.Trouwbeurzen

Als je er zelf niet uitkomt, zijn er het hele jaar door tal van trouwbeurzen waar je naar hartenlust inspiratie op kunt doen voor jouw themabruiloft. Het is een gezellig dagje uit voor jullie als toekomstig bruidspaar en je kunt tegelijkertijd zien wat er op het gebied van jullie bruiloft allemaal te kiezen valt. Of het nu gaat om trouwlocatie of bruidswinkel, van versieringen tot cateraars, van fotografen tot weddingsplanners, je vindt het er allemaal. 

 

Categorieën: