04-04-2022

Wat zijn de trouwtrends van 2022?

Trouwplannen maken is een heerlijke bezigheid! Eindelijk is het zover, je mag jouw dromen voor de grote dag waarmaken. Hoe deze dag er uit gaat zien bepalen jullie helemaal zelf. Eigenlijk mag alles, er bestaan nog maar weinig restricties als het aankomt op trouwen. Jullie zullen vast zelf al ideeën hebben gemaakt over hoe deze dag er uit komt te zien. Daarnaast doe je misschien nog wel enkele leuke ideeën op in ons artikel over de laatste trouwtrends van 2022!

 

 

Jullie eigen trouwlocatie

Trouwen anno 2022 betekent een zeer eigen invulling geven aan je trouwdag. Je kunt voor chic gaan, of relaxed bohemian bijvoorbeeld, zolang het maar bij jullie als koppel past. Zie jij dus een traditionele trouwdag voor je, waarbij kerk, gemeentehuis en feestlocatie elkaar netjes opvolgen, met opgesplitste gasten die gedurende de hele dag aanwezig mogen zijn, waar anderen alleen op het feest welkom zijn, dan mag dat. Zoals het ook mag om te kiezen voor een laid back trouwstijl. Gemeente ambtenaren kunnen je soms ook op een eigen gekozen locatie huwen, waardoor een bezoek aan het gemeentehuis zelfs overgeslagen kan worden. De kosten hiervoor liggen dan wel hoger en de locatie moet eerst goedgekeurd worden door de gemeente.

Alles mag!

Je huwelijksdag kan dus op één locatie plaatsvinden, of opgesplitst zijn. Misschien willen jullie wel op een schip trouwen, in een strandtent, of juist in een chic kasteel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kiest voor hetgeen wat het beste bij jullie past.

Trouwtrends van 2022

Hoe doen anderen dat nou, zo’n eigen invulling geven aan hun trouwdag? En wat zou ook best wel eens bij jullie kunnen passen? Doe hier alvast ideeën op.

Bruidsmode

De bruidsmode is uitermate divers, er valt echt wat te kiezen. Diverse stijlen bestaan geheel naast elkaar, van eenvoudig tot chic en van de prinsesachtige droomjurk, tot bohemian. Je bruidsjurk kan dus perfect jullie verhaal als koppel weergeven. Want ook voor heren waren trouwkostuums niet eerder zo divers van toon en stijl als nu.

Fotograferende gasten

In 2022 worden de gasten actief betrokken bij de huwelijksdag. Zo kun je polaroid camera’s verspreid neerleggen, die jullie gasten mogen gebruiken om geheel eigen foto’s te maken van jullie mooiste dag. Op deze wijze ontstaan er werkelijk unieke trouwfoto’s en kun je jezelf afvragen of een fotograaf nog wel echt nodig is.

Persoonlijke decoraties

Geef jullie trouwlocatie een uniek persoonlijk tintje, door bijvoorbeeld een mooi logo van jullie trouwdag te laten maken en deze te verspreiden op diverse mooie plekken. Denk aan jullie eigen vlag, linten, tot zelfs bierviltjes toe – mochten jullie dit leuk vinden.

Verwen je gasten!

Halen jullie alles uit de kast op jullie grote dag? Waarom maken jullie er dan geen 2 dagen van! De trend om gasten te laten overnachten om vervolgens de volgende dag nog een mooi samenzijn te houden, wint aan terrein. Zo kun je de volgende dag gezamenlijk brunchen op een mooie locatie bijvoorbeeld. En vergeet niet om de gasten persoonlijke bedankjes mee te geven naar huis. Het mooiste is om een blijvende herinnering in de vorm van een mooie trouwfoto van jullie beiden te geven, gedrukt op een duurzame give-away.

 

Categorieën: