07-11-2020

Trouwpakken inspiratie bij de populairste bruiloft thema’s

De laatste jaren zien wij steeds vaker dat er een thema wordt toegepast bij bruiloften. Als bruidspaar wil jij hier natuurlijk de gehele dag op aanpassen, tot het trouwpak aan toe. Wij geven jou om deze reden trouwpak inspiratie, passend bij de populairste bruiloft thema’s. 


Beach wedding

In de zomer zijn bruiloften op het strand uiterst populair, zowel in het buitenland als het binnenland. Uiteraard is de hele omgeving al naar het thema, samen met de inrichting van de strandtent waar jullie waarschijnlijk het feest geven.

Wat betreft de trouwpak inspiratie past bij deze zomerse ambiance uiteraard ook een zomers trouwpak, passend bij een strandbruiloft. Ga voor lichte kleuren, die mooi blenden in de omgeving; lichtblauw, beige en lichtbruin zijn natuurlijk perfect. Wanneer je voor trendkleuren wilt gaan voor jouw trouwpak in de zomer van 2021 kies je voor pastel kleuren, zoals licht roze of lichtgroen. Dit zomerse trouwpak laat je uitvoeren in zomerse stoffen, bijvoorbeeld linnen voor meer structuur of mat katoen dat stoer oogt. Wanneer je een stof wilt die de gehele dag door mooi stevig zit, kan je ook voor een blend gaan van deze stoffen met dun geweven wol in een open hopsack weving.

Foto: Wianda Bongen

Boho wedding

Het bruiloft thema Boho, ook wel bohemian chique, is geïnspireerd op het vrije leven van zigeuners. Dit verklaart de ‘losse’ sfeer in de stijl en ook de opvallende kleuren die vaak bij een bohemian wedding worden gebruikt. In de aankleding van de locatie zien we dit terug, bijvoorbeeld met droogbloemen en gouden accenten. De locatie is vaak ook een vrije omgeving, zoals een bos of een festival terrein.

We zien de ‘losse’ stijl ook terug in het bohemian trouwpak van de bruidegom. Geen driedelig pak, maar bijvoorbeeld enkel een vest en broek. Of denk aan een combinatie outfit waar de broek een ruit bevat en een los jasje erop wordt gedragen. Het boho trouwpak mag gerust gecombineerd worden met een hoedje, bretels of leren veterboots. De kleuren horen te passen bij de aankleding, wat vaak in natuurlijke tinten is. Met een groen bohemian trouwpak, bestaande uit een geruite broek en groen jasje, ben je in het najaar helemaal on trend. 

Foto: Days in June

Winter chique wedding

Bij winter chique denk je al snel aan trouwen op een groot landhuis of kasteel. Prachtig, cosy door de open haard en super imposant. Bij dit thema mag de aankleding ook winters voor de bruiloft; van kerst met kerstbomen tot aan nepsneeuw, waarom niet? Jullie pakken het groots aan met jullie bruiloft en de complete aankleding mag hier naar zijn. 

Betreft jouw winterse trouwpak moet je gaan voor een trouwpak met allure, vaak is dit iets klassieker, met een feestelijke touch. Een winter wedding met een chique tint vraagt naar een trouwpak in een donkere kleur; een donkerblauw trouwpak of zelfs zwart. Kies gerust voor een gala outfit voor jouw winter wedding trouwpak. Anders adviseren wij te allen tijde

een driedelig trouwpak voor de extra allure met alle items in dezelfde kleur. Denk aan een tweedelig trouwpak met een vest in dezelfde kleur, of een vest in dezelfde kleur maar dan met een ruitje.

Foto: Michael & Giso

Vintage wedding

Een vintage wedding thema gaat voornamelijk om de kleuren die worden gebruikt, waarmee je dit thema kan uitstralen. Als bruidspaar kies je bij een vintage wedding vaak voor zachte en afgezwakte kleuren. Hallo trendy bruiloft kleuren voor 2021; lichtbruin, donkerbruin en burned orange met een tint feller oranje.

Het spreekt voor zich dat bij een vintage wedding thema het trouwpak ook in vintage kleuren en stoffen mag worden uitgevoerd. Ga in de winter voor flannel trouwpak in de bruintint burned orange.  In de zomer kun je juist goed kiezen voor een geruite broek en vest in combinatie met een egale jas in vervaagde tinten. 

Foto: Sonja Koning

Wil jij meer inspiratie voor jouw trouwpak? Bekijk hier de gehele trouwpakken inspiratie collectie of maak direct een afspraak met een van onze tailors voor jouw trouwpak en een bijpassend maatpak voor jouw entourage.

Foto: Studio Phylicia

Categorieën: