04-10-2021

Top 10 beste trouwfilms aller tijden

Ter voorbereiding van jullie grote dag is er natuurlijk niets zo fijn om in de juiste sfeer te komen als een goede trouwfilm. Alle herkenbare clichés worden in deze films uitvergroot, wat meestal tot een vermakelijk geheel leidt en natuurlijk altijd met een einde waarbij we nog even een traantje wegpinken. Op de redactie hebben we gestemd en zijn we gekomen tot onze top tien van beste trouwfilms aller tijden. We zijn benieuwd of jullie het met ons eens zijn of dat we volgens jullie nog films vergeten zijn. Laat het ons weten in de comments.

 

1. Four Weddings and a Funeral (1994)

Andie MacDowell en High Grant in Four Weddings and a Funeral staat met stip op nummer één. De droge Britse humor en de verschillende verhaallijnen garanderen voor de leukste trouwfilm aller tijden.

2. My Big Fat Greek Wedding (2016)

Zo leuk deze romantische film over de Griekse Fotoula en de Amerikaanse Ian die smoorverliefd worden en willen gaan trouwen. Natuurlijk is haar Griekse familie het hier helemaal niet mee eens, maar langzaam groeien ze naar elkaar toe. Ian leert te genieten van de Griekse tradities en omarmt de zeer aanwezige familie van Fotoula steeds meer zijn openhartige personage. Wat het hilarisch maakt zijn natuurlijk de manier waarop de Griekse tradities en de familie zonder gevoel voor grenzen vergroot worden neergezet, zo funny!

3. Bridesmaids (2011)

Kristen Wiig en Melissa McCarthy spelen in deze hilarische film over een bruid en haar bridesmaids. Kristen Wiig voelt zich bedreigd door een nieuwe vriendin van de bruid en de strijd om wie de beste maid of honor is begint. Genoeg drama dus en de perfecte film om met jouw bridesmaids te gaan zien, ter voorbereiding van jullie bruiloft.

4. The Wedding Singer (1998)

Ja deze is leuk! Drew Barrymore en Adam Sandler zijn serveerster en bruiloftszanger in deze komedie die zich afspeelt in de jaren tachtig. Eerst moeten ze niets van elkaar weten, maar langzaam worden ze verlieft op elkaar. Zullen ze nu eindelijk zelf gaan trouwen, of blijven ze voor altijd de bruiloftszanger en serveerster?

5. Bride Wars (2009)

Anne Hathaway en Kate Hudson spelen in Bride Wars twee bruiden die beste vriendinnen zijn. Beide gaan trouwen en niets lijkt leuker dan het samen organiseren van hun bruiloften, totdat er maar één dag beschikbaar blijkt te zijn op de locatie waar ze beide al hun hele leven hebben willen trouwen. De oorlog tussen de twee dames begint, vol met hilarische momenten, waarbij ze elkaars bruiloft proberen te saboteren.

top 10 trouwfilms

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Father of the Bride (1991)

Steve Martin is fantastisch in deze film, waarbij hij een bezitterige vader speelt die niemand goed genoeg vindt voor zijn dochter. Wanneer deze besluit te trouwen weet hij niet hoe hij hiermee om moet gaan. Op sluwe wijze probeert hij de bruiloft tegen te werken, maar zal hem dat lukken? Deze kaskraker uit 1991 is nog steeds één van de leukste trouwfilms, vooral omdat het allemaal zo vreselijk herkenbaar is.

7. My Best Friend’s Wedding (1997)

Na een vriendschap van jaren besluit de beste vriend van Julia Roberts, gespeeld door Rupert Everett te gaan trouwen. Ineens lijkt het allemaal zo definitief en ontdekt ze dat ze misschien toch meer gevoelens voor hem heeft dan ze ooit gedacht. Maar zijn dit wel echte gevoelens, of is ze bang dat hun vriendschap in gevaar komt? Op sluwe wijze probeert ze het huwelijk tegen te werken. Een heerlijke roller coaster met tranen van geluk, van drama en van het lachen.

8. Muriel’s Wedding (1994)

Toni Collette is fantastisch in deze Australische film uit 1994. Ze speelt Muriel, een vrouw die door de mensen om haar heen als loser gezien wordt die toch nooit iets zal bereiken. Muriel’s grootste wens is om een man te ontmoeten en te trouwen, maar mannen zien haar niet staan. Op een dag ontmoet ze de stoere Ronda en een vriendschap volgt. Kan Ronda haar helpen om haar grootste wens om te trouwen in vervulling te laten gaan?

9. Runaway Bride (1999)

Julia Roberts speelt een bruid die bij elk huwelijk omkeert en wegrent in Runaway Bride (1999. Richard Gere speelt een reporter die het verhaal van de runaway bride onder ogen krijgt en besluit een verhaal over haar te schrijven. Natuurlijk zoals in elke romantische komedie worden ze verlieft, maar zal ze dit keer wel down the aisle lopen, of gaat ze er weer vandoor?

10. Wedding Crashers (2005)

Vince Vaughn and Owen Wilson zijn hilarisch in deze mega grappige film uit 2005. Bruiloften zijn voor deze twee mannen de perfecte plek om vrouwen op te pikken en daar zijn ze door de loop der jaren behoorlijk handig in geworden. Maar dan ontmoeten ze twee dames die het vrijgezellenleven van deze twee Casanova’s op hun kop zetten. Ik heb echt keihard gelachen bij deze film.

(bonus film) Sex and the City (2008)

Deze moest er toch echt nog bij, de bonus film speciaal voor de fashionista. Deze film scoort zeker het hoogste wanneer het gaat om glamour en fashion. De meest waanzinnige trouwjurken van high end designers komen voorbij in deze smeuïge film van de vier dames van de populaire Amerikaanse serie Sex and the City. We volgen Carrie op haar weg naar het altaar, maar dat gaat natuurlijk nooit helemaal zoals verwacht. Trouw auto huren Amersfoort?

Categorieën: