03-01-2021

Leuke ideeën en tips voor je bruiloft

Flowerwall van Definitely yes

Als je gaat trouwen moet jullie grote dag  wel rocken en uiteraard moet de sfeer er goed inzitten.Met onderstaande leuke ideeën en tips voor alle gasten moet dat lukken.

Van een photobooth, tot een foodtruck of een reuze schaakbord. Deze originele ideeën zorgen ervoor dat jullie gasten zich zeker weten zullen vermaken op jullie trouwdag . Daarnaast kan je ook op jullie bruiloft spelletjes doen.

 Als de bruiloftsgasten eenmaal in het spel zitten zal je zien dat het ijs snel gebroken is en er veel gelachen zal worden.

Photobooth

Het begint al een klassieker te worden omdat dit al veel gedaan is, maar gasten blijven dit erg leuk vinden en met de juiste props kun je er een eigen draai aangeven.

Je gasten zullen zich uitstekend vermaken bij het fotohokje en de foto s die er uit komen kunnen meteen als bedankje gebruikt worden en dus leuk om mee te geven. 

De meeste Photobooth bedrijven hebben ook de optie om de huisstijl van jullie trouw en save the date kaart op de fotostrip  van het fotohokje te plaatsen. Twee vliegen in 1 klap.

Fotobooth van Fotobelevenis

Muziek quiz

Met een muziek quiz weet je zeker dat de sfeer er meteen goed in zit. Met hits van vroeger en nu krijg je alle bruiloftsgasten met diverse leeftijden uit de stoelen. Dit kan je overdag of s avonds doen.

Flowerwall


Een prachtige flowerwall is een goed idee als jullie gaan trouwen! Gebruik hem als backdrop tijdens jullie ceremonie of achtergrond bij de photobooth

Hoe goed ken je elkaar spel

Het bruidspaar moeten vragen beantwoorden die over verschillende dingen gaan. Ze mogen de antwoorden niet van elkaar horen, dit zou je met een koptelefoon met harde muziek kunnen bewerkstelligen.

Voorbeeld vragen:

Waar schaamt je aanstaande zich voor?
Wat vind je minder leuk aan hem of haar?
Hoe vind hij of haar het meest aantrekkelijk?
Je kan het zo gek maken als je wilt. 🙂

Daarna kan je ook nog de beide schoonouders dezelfde vragen stellen.Lachen is gegarandeerd met dit spel.

Candy Bar

Leuk voor de kinderen, maar ook bijna alle volwassenen gaan genieten van een echte Candy Bar. Laat leuke zakjes maken met jullie naam en trouwdatum erop die de gasten kunnen vullen met hun favoriete snoepjes. Wanneer jullie bedankjes willen is dat ook meteen geregeld.

Opera zanger(es)

Natuurlijk gaan jullie later op de avond genieten van een dj of band maar plan eerder op de avond een bijzonder optreden van een opera zangers. Dit is iets wat je gasten niet dagelijks zullen meemaken en een goede zanger(es) maakt hier zeker weten een bijzondere ervaring van voor jullie gasten.

Stoelendans

Heel leuke is natuurlijk de stoelendans!
Dit hoort wellicht tot de Oudhollandse spellen. Maar een spelletje stoelendans is altijd een enorme gangmaker en jong en oud weten meteen hoe het in zijn werk gaat.

Niet handig tijdens de ceremonie. 🙂

Muziek aanvraag kaartjes

Laat leuke kaartjes drukken in de stijl van jullie bruiloft waar jullie gasten liedjes op kunnen aanvragen voor de DJ. Tegenwoordig met Spotify heeft een DJ bijna alle mogelijke muziek bij zich.

Marshmallows boven vuur

Regel een ton met vuur of een BBQ waar jullie gasten marshmallows kunnen roosteren. Leuke bezigheid en natuurlijk super lekker.

Karikaturist

Huur een karikaturist om ter plekke kleine tekeningen om jullie gasten blij mee te maken. Niet alleen leuk als herinnering, maar ook vermakelijk om naar te kijken op jullie grote dag.

Flash Mob

Studeer met je bruidsmeisjes een flash mob in waarmee je de bruidegom en de rest van de gasten kunt verrassen. Niemand ziet dit aankomen en als het goed gedaan is dan ga je misschien nog viraal op YouTube.

Food Truck

Tijdens het dansen kunnen mensen best wel weer een beetje trek krijgen. Wat is er dan leuker dan een toffe foodtruck die een snack voor de gasten kan klaarmaken.

Originele trouw ideeen
Photo credit Prithpal Bhatia from Pexels  

Kinderboerderij

Willen jullie iets bijzonders doen voor de kinderen op jullie bruiloft, wat dacht je van een kinderboerderij? Ja je kunt een kinderboerderij gewoon huren en het is ook nog eens handig want de kleintjes worden dan lekker bezig gehouden. Misschien wel de oplossing voor kinderen op jullie bruiloft

Bruid en bruidegom cocktailbar

 Een cocktailbar met de bride en de groom special! Hier kunnen je gasten de lievelingscocktail van de bruid en die van de bruidegom bestellen.

Jullie kunnen zelf leuke namen verzinnen voor de cocktails.
Mojito 20 Julli 2021 
Bloody Martine en Lars
Enz.

Stille disco

Je gasten kun je zeker aan het lachen krijgen met een stille disco. Het is niet alleen super leuk, maar het zorgt er ook voor dat de gasten kunnen blijven praten met elkaar en dat degene die echt los willen gaan de stille disco kunnen bezoeken.

Reuze schaakbord

Huur een reuze schaakbord, zodat jullie gasten tegen elkaar kunnen spelen. Iedereen zal zich ermee bemoeien en er zal een leuke dynamiek ontstaan.

Sfeermakers – LED foam sticks

Zorg voor leuke sfeermakers tijdens jullie bruiloft! Er zijn allerlei leuke manieren om jullie feest extra sfeer mee te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan confettishooters met hartjesconfetti. Of leuke lichtgevende gadgets zoals LED foam sticks ). Deze worden vaak gebruikt bij een openingsdans of juist op het einde (iets minder afval op de danvsloer).

Wij geven met alle plezier deze tips, heb jij ook leuke ideeën voor trouwen. Dan kan je dat ons altijd laten weten.

 

Categorieën: