02-02-2023

Hoe vind je een geschikte trouwlocatie? 3 tips!

Er moet ontzettend veel geregeld worden voordat de mooiste dag van jullie leven kan plaatsvinden. Het vinden van een trouwlocatie is misschien wel het allerbelangrijkst. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon naar het stadhuis te gaan en daar te trouwen. Maar het is nog specialer als je kiest voor een locatie die een speciale betekenis voor jullie heeft. Zoek je bijvoorbeeld een trouwlocatie in Eindhoven omdat jullie elkaar hier ontmoet hebben? Of ben je op zoek naar een locatie in de natuur? Alles is mogelijk! Als je voldoende tijd uittrekt om voorbereidingen te treffen, kan er heel veel gerealiseerd worden.

Maar waar begin je? Hoe vind je een geschikte trouwlocatie voor de dag van jullie dromen? Hieronder volgen drie tips om je op weg te helpen.

1.      Vier het zoveel mogelijk op één locatie

Het is niet altijd voor alle gasten even makkelijk om van locatie naar locatie te reizen. Zeker niet voor de oudere gasten. Dit kost veel energie en is vaak een enorm regelwerkje. Tel daar nog eens bij op dat het voor jullie als bruidspaar ook niet ideaal is. Dit is jullie de dag. De dag die in het teken van de romantiek hoort te staan. Dan wil je niet constant op de tijd hoeven letten en moeten haasten om bij de volgende afspraak te komen. Daarom is rust zo ontzettend belangrijk op een bruiloft.Maak het jezelf niet te moeilijk en vier – indien mogelijk – alles zoveel mogelijk op één locatie. Je kunt uiteraard kiezen voor zaalverhuur in Eindhoven, maar waarom zou je één van deze bijzondere plekken niet ook direct als trouwlocatie gebruiken? Eerst trouwen en vervolgens op dezelfde locatie een bijzonder feestje. Beter kan bijna niet. Helemaal fijn als dit ook nog eens op een mooie locatie is, zodat er hier ook een mooie fotoshoot gehouden kan worden.

2.      Welke trouwlocatie past bij jullie?

Het is jullie dag. Waar moet een trouwlocatie aan voldoen? Ga er samen echt eens voor zitten en schrijf op wat een ideale trouwlocatie allemaal in petto moet hebben. Zijn jullie echte natuurmensen? Dan wil je misschien wel in de openlucht trouwen. Bijvoorbeeld bij het strand, in het bos of op een geheel andere plek die voor jullie erg waardevol is. Misschien is er wel een speciale plek die heel veel betekent heeft voor jullie als koppel. Het is zeker de moeite waard om te onderzoeken of je deze als trouwlocatie zou kunnen gebruiken.

3.      Het gezelschap

Je deelt deze speciale dag met de meest dierbare personen uit jullie leven. Daarom is het ook verstandig om aan het gezelschap te denken. Wil je bijvoorbeeld dolgraag op een prachtige locatie trouwen, maar is er geen lift en moeten er veel trappen gelopen worden om op de locatie te komen? Dan is dit voor de mensen die slecht kunnen lopen waarschijnlijk een groot probleem. Je wilt niet dat deze dierbare personen niet kunnen komen of een groot deel moeten missen omdat de locatie dit niet toelaat.

Foto door Taras Budniak:

Categorieën: