17-12-2022

Fit zijn voor op je bruiloft: let hier op

Wanneer je gaat trouwen, valt er superveel te regelen. De locatie, de kleding, de gasten: veel mensen ervaren de tijd voor de bruiloft als heel leuk, maar enorm stressvol. Daarnaast hebben veel mensen (lees: veel vrouwen) het idee dat zij er op hun bruiloft uit moeten zien alsof ze uit een tijdschrift zijn gestapt. Natuurlijk, het is de dag van je leven, maar je kan je afvragen of deze extra stress je ten goede gaat komen. Als je fit wilt zijn op je bruiloft, kun je al je geld en moeite gaan steken in je perfecte lijf. Voordat je dat doet, lees eerst even dit artikel.

Foto door The Lazy Artist Gallery:

Crashdiëten, intense workouts, overal nee tegen zeggen: het levert je eigenlijk alleen maar een miserabel bestaan op, die je niet eens gaat herinneren als je erop terugkijkt. Natuurlijk, als je wat kilootjes kwijt wilt om er goed uit te zien op je speciale dag (al heb je dat niet nodig) is dat compleet valide, maar daarvoor hoef je jezelf echt niet te straffen. Kijk naar wat realistisch is, en doe geen gekke dingen. Dat is eeuwig zonde, en ook nog eens niet duurzaam: de kilo’s die je kwijtraakt, zitten er op deze manier binnen no-time gewoon weer aan.

Beweging hoeft niet duur te zijn

Een bruiloft is al zo duur, dan ga je toch ook niet nog eens investeren in personal trainers, super dure abbonnementen en speciale voedingsmiddelen waar je niks aan hebt? Een fijne gym hoeft absoluut niet duur te zijn. Vraag jezelf af of je het geld er ook voor zou uitgeven als je niet zou trouwen. Doe jezelf een plezier, en doe dat dus nu ook niet. Een betaalbare, maar toegankelijke sportschool Nijmegen is bovendien zo gevonden. Toch wat extra beweging inwerken? Neem wat vaker de trap, ga na het eten nog een rondje wandelen of pak de fiets naar het werk. Deze kleine veranderingen in leefstijl zijn bewezen op termijn wel degelijk verschil te maken.

Cardio én kracht

Hoe veel vrouwen denken bij afvallen wel niet alleen maar aan cardio? Niet alleen is eentonig sporten enorm saai, het levert je op termijn ook nog eens minder resultaat op. Wanneer cardio met kracht gecombineerd wordt, hebben je spieren meer mogelijkheid zich te ontwikkeld. Jij bent toch ook veel liever sterk dan mager? Een goed ontwikkelde spierpartij helpt jou met je postuur en houding en zorgt voor een goede verbranding. Zorg er dus voor dat je in de sportschool óók naar de gewichten grijpt.
Daarnaast is gebleken dat een rustdag niet alleen fijn, maar ook nog eens belangrijk is voor spierherstel. Je helemaal gek trainen bij Basic-Fit heeft dus helemaal geen zin. Gun jezelf ook een beetje ruimte om de workout te laten inwerken op je lijf. Dan is de kans op blessures ook nog eens een stuk kleiner. Wel zo fijn, want je wilt op je speciale dag geen last van kwaaltjes hebben. Hou je deze dingen in gedachten, heb je niet alleen op je

trouwdag profijt van je resultaten, maar ook nog daarna. En onthoud vooral dat het perfecte lijf niet bestaat. 

Categorieën: