Trouwplannen…? Gefeliciteerd! Een besluit waar veel bij komt kijken, niet in de laatste plaats de voltrekking zelf. Hoe geef je “het” moment vorm, wat vinden jullie belangrijk? En, vooral: hoe wordt het écht een viering van jullie relatie?

Kies je voor mij, dan kiezen jullie voor een ceremonie waarin humor een belangrijke rol speelt: ik ben namelijk in 1e plaats cabaretière! Met mijn muzikanten reis ik langs de theaters in Nederland met mijn eigen muzikale cabaretvoorstellingen. Daarnaast ben ik ook werkzaam als Babs; sinds 2017 ben ik beëdigd voor Gemeente Zeist en inmiddels heb ik ruim 25 huwelijken mogen voltrekken. Ook voltrek ik buiten die gemeente huwelijken, dus speciaal voor één dag, op een bepaalde locatie of in een andere gemeentelijke trouwlocatie. Bij de meeste gemeentes kun je zowel de trouwplek als trouwambtenaar zelf kiezen.
Als je op zoek bent naar een ceremoniële invulling die niet te stijf is en waarin plek is voor een flinke dosis humor, dan kan ik jullie helpen. Als cabaretière is het mijn vak om verhalen van en over mensen te vertellen op nét die andere manier. Dat kan zo gek, grappig, of ‘gewoon’ als jullie zelf willen – al dan niet met een slotlied op mijn roze ukelele. Samen gaan we op zoek naar de juiste toon, die past bij de invulling van jullie speciale moment, met de mensen die daar voor jullie bij horen. Met als rode draad een persoonlijk, uniek verhaal waarin plek is voor jullie verleden, heden en toekomst. Zodat jullie straks naar buiten lopen met een grote glimlach en kunnen terugkijken op een ceremonie waar nog lang over wordt nagepraat!

11 Ervaringen

10101

Wij zijn super blij met de prachtige ceremonie die Janneke als onze Babs heeft verzorgd. Wat had zij een sprekend verhaal gemaakt van onze liefdesgeschiedenis, met veel humor en nadruk op memorabele momenten daarin. Janneke heeft het grote talent om heel natuurlijk het verhaal te vertellen en haar timing is subliem. Zij gaf ook de verdiende aandacht aan onze bijzondere aanwezigen: ouders, getuigen en onze kinderen. Alle gasten waren blij verrast en enthousiast over de manier waarop dit alles gedaan heeft.
Het begeleiden van ons ja-woord, de ringen en het tekenen deed zij ook op heel prettige manier, wij voelden ons gedragen bij deze rituelen.
Het door haar uitgevoerde slotlied was echt de kers op de taart, een prachtige uitsmijter. Janneke heeft als unieke Babs een groot aandeel gehad in onze magisch mooie bruiloft!

Janneke Jager
Wauw... wat een mooie recensie dames! Daar ben ik even stil van ... dank dat ik jullie Babs mocht zijn op het door ons drieën zo geliefde Terschelling, dat maakte jullie práchtige liefdesdag éxtra bijzonder voor mij!
22-11-23
10101

Janneke was onze Babs in juni op onze alternatieve kroeg surprise wedding. Een alternatieve bruiloft verdiend ook een Babs die aanvoelt wat de gelegenheid nodig heeft. Janneke was professioneel in het voorproces en grappig en gevat op de bruiloft. Ze paste perfect in onze ongedwongen setting en bracht humor en daarmee een lach op onze gezichten en die van de gasten. Wij zijn heel blij dat we door Janneke getrouwd zijn!

Janneke Jager
Aaah Stees, wat leuk om te lezen! Het was zo bijzonder met jullie twee, nogmaals bedankt!
24-09-22
10101

Janneke heeft voor ons een leuke en humorvolle, maar ook mooie trouwrede verzorgd. We zijn nog steeds erg tevreden over onze keuze.

10101

We hebben ons geen betere Babs kunnen wensen dan Janneke; professioneel, open, duidelijk, gezellig, leuk en warm. De voorbereiding liep allemaal heel smooth en ze heeft er een hele leuke ceremonie van gemaakt, aanrader!!

Janneke Jager
Aah, wat leuk om te lezen, Harald en Marjolein! Dank!
17-01-20
10101

Als je op zoek bent naar een gezellige, humoristische en creatieve Babs dan is Janneke de gene die je zoekt! Toen we op zoek gingen naar een Babs kwamen we haar tegen en dachten we direct: ‘JA!! Die willen we!’. We kennen Janneke via via en wisten wat we konden verwachten, geen stoffige oude ambtenaar en iemand met humor! Ze is namelijk cabaretière.

Het contact met Janneke was heel gemakkelijk. Vooraf hebben we een afspraak gemaakt om de ceremonie door te spreken en was zij benieuwd naar een aantal zaken van ons die ze kon verwerken in haar speech. Het was leuk dat mijn man en ik, afzonderlijk van elkaar, een vragenlijst in moesten vullen, vervolgens maakte zij haar verhaal. Tijdens de ceremonie weet ze de juiste toon te zetten.

We zijn heel blij dat Janneke onderdeel was van onze bijzondere dag, ze is echt een topper.

Janneke Jager
Dank je wel Madelon, het was een hele mooie en bijzondere ceremonie om bij te zijn!
06-01-20
10101

Ze (of hij) is nogal bepalend voor de sfeer en hoe je je huwelijksvoltrekking herinnert, je trouwambtenaar. En nou was ik in de gelukkige omstandigheid dat Janneke twee jaar eerder een verjaardagslied voor me maakte en dat deed ze toen al fantastisch. Lang verhaal kort: Janneke weet de juiste toon te raken. Het was een bijzondere ceremonie die ons heel dierbaar is en die ons lang zal heugen. We hebben een traan weggepinkt- ook van het lachen- en echt iedereen die er bij aanwezig was, zei nog nooit zo’n mooi huwelijk te hebben bijgewoond.
Ik zou bijna zeggen “Als ik nog eens zou trouwen, dan wist ik het wel….”. 😉
Dank je, Janneke!

Janneke Jager
Dank je Femke! Ja, die lach en die traan... en vooral veel lach! Een heerlijk vrolijke bedoeling, jammer dat je het maar 1x doet inderdaad, anders wist ik het ook wel! ;-)
06-01-20
10101

Janneke heeft als BABS onze ceremonie uniek en geweldig gedaan. Ze is gevat en maakt een mooie combinatie tussen humor en emotie. Al onze gasten waren echt onder de indruk van haar superleuke, persoonlijke en onwijs goed in elkaar zittende verhaal. En wij zelf ook! Wij zouden haar zeker aanraden als BABS wanneer je een relaxte, leuke en op maat gemaakte ceremonie wilt.

Janneke Jager
Thanks lieve Han! Mijn eerste huwelijk, en dat van één van m'n besties…. vergeet ik nooit meer! XX
06-01-20
10101

Wij zijn pas na 25 jaar getrouwd en bovendien wisten de aanwezigen van niets. Het gangbare huwelijkspraatje en de gebruikelijke entourage waren dus niet van toepassing… de gangbare trouwambtenaar dus ook niet. Het moest vooral informeel, grappig, luchtig en niet (te) serieus of langdradig zijn en daar paste Janneke precies in. Tot het moment suprême hield ze perfect de schijn van normale gast hoog, terwijl de ‘ceremonie’ (augustus 2019) helemaal voldeed aan onze verwachtingen. De improvisatie was uitmuntend en het slotlied op de ukelele hilarisch, de melodie heeft nog weken in ons hoofd gezeten. Ook prettig, Janneke had aan een half woord genoeg en de aanwezigen vonden het fantastisch. Aanrader!

Janneke Jager
Dank jullie wel Conny en Ton! Een 'surprise wedding', geen idee hoe dat zou uitpakken... en daar stond ik dan naast de tennisbaan met mijn pokerface... haha. Hele leuke manier om zo jullie te mogen trouwen!!
06-01-20
10101

Janneke heeft er mede voor gezorgd dat onze trouwdag echt de dag van ons leven is geworden! Met een lach en een traan, zonder te zwaar te worden heeft ze alle aanwezigen geraakt en vermaakt. Als ik het weer zou doen zou ik zonder een enkele aarzeling de ceremonie weer door Janneke laten leiden!

Janneke Jager
Dank jullie wel, lieve Jasja en Ruud, dat ik aan jullie mooiste dag heb mogen bijdragen!
03-12-19
10101

In Mei 2019 getrouwd door Janneke in Zeist. Janneke maakte ons plaatje compleet en paste zich helemaal aan waar nodig. Lekker ongedwongen en informeel en enorm veel complimenten gehad van de gasten over hoe leuk en goed ‘onze’ trouwambtenaar wel niet was. Enorm gelachen en zou haar volgende keer voor de hele dag op de bruiloft uitnodigen 😉
Simply awesome!

Janneke Jager
Aaah wat super lief! Dank jullie wel!
02-12-19
10101

Wij zijn in september door Janneke getrouwd. Na wat mailcontact voelde het goed om Janneke als BABS te kiezen.
Vooral een ongedwongen sfeer en de humor tijdens de ceremonie vonden wij belangrijk en dat is goed gelukt. Wij, maar ook zeker de gasten hebben genoten van Janneke haar enthousiasme en bevlogenheid om van een officiële ceremonie toch iets eigens te maken met het bruidspaar in het humoristische middelpunt.

Janneke Jager
Wat enorm fijn om te horen, Niels en Gerrie! Het was een prachtige dag, bedankt dat ik er bij mocht zijn als jullie BABS!
02-12-19
Pink Lemon Cards