08-04-2022

5x bijzondere Trouwringen

Een trouwring zag er decennia lang hetzelfde uit: het was een simpele gouden ring, zonder verdere poespas. Functioneel, maar verder niets bijzonders. Eigenlijk is dat best vreemd, want zo’n trouwring is toch een sieraad dat je van plan bent voor de rest van je leven te dragen. Dan kun je toch best uitpakken? Gelukkig zijn er meer mensen die er zo over denken. Inmiddels is er veel meer mogelijk op het gebied van trouwringen. We zetten 5 bijzondere trends op een rij.

1.     Trouwringen met sierstenen

Je kunt goud prachtig combineren met allerlei soorten edelstenen. Zo staat witgoud prachtig bij blauwe diamanten, maar eigenlijk past praktisch elk type edelsteen wel in een trouwring. Denk bijvoorbeeld aan smaragd, aquamarijn, robijn of saffier. Of ga voor iets exotischer, zoals het prachtige blauwe tanzaniet, een soort edelsteen die alleen in Tanzania gevonden wordt.

2.     Varieer met kleur

Traditioneel werd er voor trouwringen geelgoud gebruikt. Dit is natuurlijk nog steeds mogelijk, waarbij je kunt variëren in aantal karaat. Hierdoor wordt het goud donkerder of juist lichter van kleur. Daar houden de mogelijkheden niet op. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor witgoud of roodgoud. Nog mooier: combineer verschillende kleuren goud, om zo een extra opvallende ring te creëren.

3.     Figuren in de ring

Natuurlijk kan de trouwring helemaal glad zijn, maar ook hierin is heel veel variatie mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor in de ring gegraveerde lijntjes. Ook bijzonder is een motief van bloemen. Of kies voor een combi van verschillende vormen, lijnen en edelsteentjes.

4.     Breed of smal

Ook in de breedte van de ring kun je originele keuzes maken. Laat de trouwring net wat breder maken dan traditioneel gebruikelijk, of kies juist voor een fijne, dunne ring. Als je voorkeur uitgaat naar een breder model heeft dat nog een voordeel: het biedt nog meer ruimte voor variatie!

5.     Ring met vingerafdruk

Willen jullie de ringen extra persoonlijk maken? Gebruik dan elkaars vingerafdruk! Met trouwringen vingerafdruk draag je jouw geliefde altijd bij je. Romantisch, toch? Extra leuk is dat zo’n afdruk ook nog eens zorgt voor een prachtig motief op de ring. Op deze manier heb je echt een origineel sieraad, dat je bij je kunt dragen voor de rest van je leven!

Categorieën: