08-07-2020

5 vragen die het vinden van een trouwjurk makkelijker maken

Foto van TrouwStudio Gabriel Scharis

Je locatie is gevonden en de eerste dingen heb je al van je to do list kunnen halen, maar nu komt de grote taak, namelijk het vinden van een trouwjurk. Je hebt misschien al online zitten browsen en al je favoriete trouwjurken op je geheime Pinterest board geplaatst, maar nu komt het echte werk. Om te beginnen zijn er 5 vragen die je jezelf kunt stellen nog voordat je een afspraak maakt bij een bruidsmodewinkel. Deze vragen maken het vinden van een trouwjurk een stuk makkelijker voor je.

1. Wat is de stijl van onze bruiloft?

Ga er samen voor zitten om te bepalen welke stijl jullie trouwdag gaat hebben. Zorg dat de stijl represeneerd wie jullie zijn. Gaan jullie voor vintage, sportief, casual of juist traditioneel? Zorg dat je de stijl bepaald, zodat jullie je kleding hierop kunnen afstemmen. Niets is zo jammer als een klassieke prinsessenjurk bij een slankgesneden roze trouwpak.

2. Welk deel van je lichaam wil je laten zien?

Kies geen trouwjurk die curves laat zien die jij juist verborgen wilt houden. Bepaal welk lichaamstype je bent en op welke delen van je lichaam je trots bent en wil laten zien. Wil jij je armen bedekken, zoek dan een jurk met lange mouwen of een jasje. Heb jij een buikje die je verborgenwilt houden kies dan voor een mooie A-lijn in plaats van de minder flatterende mermaid stijl.

3. Budget

Wat kun je uitgeven aan een jurk? Kies een winkel die trouwjurken verkoopt die binnen je budget liggen. Pas geen jurken aan die je toch niet kunt kopen, want je zal zien dat dit dan precies je droomjurk is die je dan vervolgens niet meer uit je hoofd kunt krijgen. Gemiddeld besteden Nederlanders 10-15% van hun totale budget aan de trouwkleding. Het ligt er natuurlijk aan wat jullie belangrijk vinden.

4. Wanneer is je bruiloft?

Voor een winterbruiloft kies je misschien een jurk met mouwen of die bedekt is van boven. Ook zijn zwaardere materialen zoals mikado en satijn meer in trek voor winterbruiden, terwijl in de zomer lichte stoffen zoals chiffon en organza vaker gekozen worden. Ook een bijpassend jasje of vestje is handig in de winter.

5. Wie neem je mee naar de bruidswinkel

Bepaald vooraf wie je meeneemt bij de zoektoch naar je trouwjurk. Er zijn mensen die het vinden van een trouwjurk een stuk makkelijker maken, maar je hebt ook mensen waarvan je vooraf al weet dat ze het hele proces moeilijker zullen maken. Neem mensen mee die je positief ondersteunen en het beste voor je willen. Het is jouw jurk dus jij moet een trouwjurk dragen waar jij je mooi in voelt. Gelukkig weten de meeste bruidsadviseuses goed om te gaan met moeilijke vriendinnen en zussen, dus als ze toch meegaan dan komt dit vanzelf goed 🙂

Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord dan ben je goed voorbereid. Ik hoop dat ze je hebben geholpen om het vinden van een trouwjurk makkelijker te maken.

foto: Shutterstock

Categorieën: