14-12-2015

Trouwen in de winter

De tijd van de ‘winterwedding’ komt er weer aan, want koning winter is gearriveerd. Met vuurkorven en fakkels buiten en de openhaard binnen. Een droom!

Het fijnste aan deze tijd van het jaar is dat je in ieder geval geen twee-sporen-beleid hoeft te voeren. Ik bedoel dat je niet hoeft na te denken over een mooi én een slecht weer programma, want het is vrijwel zeker dat het te koud is om je receptie buiten te doen.

De_Knip_winter

Restaurant de Knip

In principe ben je dus de hele dag binnen en dan is het wel leuk als je niet de hele dag in dezelfde ruimte bent. Het is aan te raden om een locatie te zoeken waar je gebruik kan maken van verschillende ruimtes

voor je huwelijksvoltrekking, receptie, diner en feest (als dat tenminste je dagindeling is).

Belangrijk bij de winter is dat het ‘gezellig’ is. Iedereen heeft sinterklaas mogelijk al achter de rug of de kerstman nog in het verschiet. Dagen waarop het sowieso al bijzonder is om bij elkaar te komen en dan helemaal als het een huwelijksdag betreft. Dus zorg voor de warmte binnen in plaats van de kou buiten! Je kan natuurlijk wel mooi gebruik maken van alle soorten weer in de winter.

Buiten sneeuw? Dan is het prachtig om te focussen op wit. En voor de foto’s kan je dan in je witte jurk ook de sneeuw nog in om de mooiste plaatjes te maken. Voor de gasten is het misschien wat te koud, maar voor een plaatje in de sneeuw zou ik het er zeker op wagen.

Buiten regen en guur? Kijk dan eens naar de herfstkleuren, goudbruin, rood en geel voor in je bruidsboeket en aankleding, kus elkaar onder de maretak, schenk glühwein, eet pompoentaart of serveer tijdens het diner een stamppot.

Hoewel de koude wintermaanden dus niet populair zijn om te trouwen bieden ze juist veel mogelijkheden. Veel plezier!

Geschreven door. Carolien van de website “Wat wil de bruid”

 

Categorieën: