30-11-2018

Welke bruidslingerie is onmisbaar onder je trouwjurk

Aanstaande bruiden vragen zich vaak af of bruidslingerie zoals een torselet of een strapless beha wel echt nodig is. Wij kunnen deze vraag beantwoorden met een volmondig ja! Een trouwjurk is iets anders dan je ooit eerder hebt gedragen en daarbij gelden dus ook andere regels.

Het type bruidslingerie die je nodig hebt voor je bruiloft hangt af van het type jurk dat je kiest. Bij een prinsessenjurk heb je meer ondersteuning nodig dan bij een jurk van een lichte stof. Ook het model van de top speelt een grote rol bij welk type lingerie het beste is. Een hele diepe rug laat natuurlijk het torselet zien, en dus heb je een speciaal hiervoor gemaakt bh nodig, maar een echt prinsessenjurk is zwaar en een torselet is dan niet alleen noodzaak voor het afkleden, maar helpt je ook om het gewicht van de jurk te dragen. Je kunt het een beetje zien als dat je je knie intapet voordat je gaat hardlopen, je geeft de knie extra support, zo werkt een torselet dus ook. Laten we de verschillende jurken bekijken en de lingerie opties die ik hierbij zou aanraden.

Een trouwjurk met een lage rug zoals deze van Enzoani, daarbij kun je geen normale bh dragen. Wel kun je kiezen voor een speciale bh die je vastplakt aan de zijkant van je borsten zodat er op je rug niets zichtbaar is.
Een trouwjurk waarin je goed je vormen goed ziet zoals deze van Rosa Clara, daarbij wil je niet alleen je buik mooi afkleden, maar ook je heupen en je billen. Een heupbroekje zoals deze is misschien niet super sexy, maar geeft de perfecte contouren en bedekt eventuele cellulites.
Dit korte torselet is perfect voor een jurk met een kort lijfje op een strakke rok waar je veel doorheen kunt zien. Het geeft je lichaam wel de support om de jurk te dragen en kleed mooi af, maar je ziet niet de lijnen van het torselet door de rok heen.
De push up bh staat mooi wanneer je kleinere borsten hebt en een jurk draagt met een V-hals of sweetheart halslijn. Bij deze jurk van Hayley Paige zou het mooi zijn om je borsten iets te accenturen vanwege de sweetheart halslijn.
Bij satijnen jurken is het aan te raden ook een glad torselet te dragen. Bij een kanten torselet kan soms het patroon van het kant zichtbaar zijn door de stof heen.
Push ups draag je in je bh of kun je laten vastnaaien in de cup van je trouwjurk. Ze geven een extra push-up effect zonder dat hier perse een bh of torselet voor nodig is.
Bij een jurk van een dunne stof zoals Chiffon is een torselet vaak zichtbaar en kun je beter kiezen voor iets minder opzichtends zoals een corrigerende slip. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken om je buik en je ziet het toch niet door de jurk heen.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het kiezen van de juiste bruidslingerie voor onder jouw bruidsjurk.

Categorieën: