23-09-2015

Weddingbubbels, rijst of rozenblaadjes.

Je kent het wel: je bent net getrouwd en wordt overgoten door vrienden en familie met rijst. Waarom eigenlijk? Door na de huwelijksvoltrekking rijst over het bruidspaar te strooien wensen de bruiloftsgasten de kersverse bruid en bruidegom voorspoed, vruchtbaarheid en rijkdom.

Op veel locaties in Nederland is de rijst verbannen. Om redenen die te maken hebben met muizen, ratten en ander ongedierte die na het strooien nog dagen op de mooiste locaties hun lol op kunnen. Een waar feestmaal voor ongenode gasten. Overigens ook om andere redenen te begrijpen, want er zijn zoveel mooie alternatieven:

Wedding bubbels

Weddingbubbels van bedankjes.nl

De bellenblaas is terug van weggeweest! Het geeft zo’n mooi effect op je trouwfoto’s en ik heb nog nooit gezien dat de gevreesde vlekken op de bruidsjurk zijn verschenen. Of natuurlijk de rozenblaadjes. Makkelijk te krijgen bij de bloemist en helemaal af te stemmen op de kleur van jouw dag. Trouw je in je eigen tuin en wil je een mooi aandenken aan je dag? Laat je gasten dan strooien met confetti met bloemzaadjes. Op je eerste huwelijksdag pluk je er je eigen boeket van!

Hier de tip die jullie in mijn blog wel vaker gewend zijn. Zorg voor een goede afstemming met de locatie waar je gaat trouwen, of geef je ceremoniemeester de opdracht om te vragen of er überhaupt gestrooid mag worden en zo ja, met wat.

Onlangs zorgde onduidelijkheid in de Domtoren in Utrecht voor een tafereel waarbij de bruiloftsgasten eerst met rozenblaadjes strooien en ze vervolgens zelf aan het opvegen waren. Het was zeker de moeite waard, dus als je er voor kiest om een beetje stout te doen, zorg dan voor stoffer en blik!

Geschreven door. Carolien van de website “Wat wil de bruid”

Categorieën: