24-09-2018

Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft?

Foto via Pinterest

De dag waar jullie zo lang naar hebben toegeleefd is voorbij. Gelukkig hebben jullie altijd nog de foto’s en natuurlijk elkaar, maar het zal in de eerste instantie misschien toch even een beetje gek voelen zo zonder organisatiestress,

Bewaren

De meeste bruiden bewaren hun jurk na de trouwdag. Je kunt de jurk reinigen en daarna in een hoes bewaren. Wie weet loopt je dochter twintig jaar later wel down the aisle in jouw jurk.

Inlijsten

Maak van jouw jurk voor altijd een aandenken door deze in te lijsten en op te hangen. Staat super gaaf in jullie slaapkamer en zeker weten dat je dochter deze later op haar slaapkamer wil hebben hangen!

Maak er een doopjurkje van

Het is nog steeds populair om je trouwjurk om te bouwen tot een doopjurkje voor kind(eren). Hebben jullie geen plannen om je kind te dopen dan kun een leuk jurkje voor haar eerste verjaardag maken of een gordijntje voor de wieg, ook een bijzonder alternatief zijn.

Verkopen

Natuurlijk hoef je je trouwjurk niet te bewaren, je kunt deze natuurlijk ook gewoon verkopen. Ga naar marktplaats of een bruidswinkel die tweedehands trouwjurken verkoopt en je verdient er nog wat mee ook.

Foto via Cosmopolitan

Maak er een cocktailjurk van

Ga op zoek naar een goed naaister die je jurk kan ombouwen tot een super leuke feestjurk. Eerst natuurlijk een verfbadje en dan inkorten, je zult versteld staan hoeveel plezier je nog kunt hebben van jouw trouwjurk!

Trash the Dress

Een trend die een aantal jaar geleden is komen overwaaien uit Amerika is Thrash the Dress. Het gaat als volgt: Vind een trouwfotograaf en kleed je beide weer in jullie trouwkleding. In plaats van een traditionele fotoshoot doen jullie nu min of meer hetzelfde, maar dan met zwemmen, moddergevechten en/of met verf naar elkaar gooien. De foto’s hiervan zijn geweldig en even leuk als jullie originele trouwfoto’s!

Paspop

Zet je trouwjurk op een paspop in de slaapkamer. Zo kun je nog elke dag genieten van je prachtige jurk!

Kortom er zijn genoeg leuke dingen die je kunt doen met je trouwjurk.

Categorieën: