10-10-2015

Vlek op je trouwjurk wat nu?

Eindelijk heb je dé jurk gevonden of speciaal laten maken. Je hebt gekozen voor maagdelijk wit, misschien wel met tule, zijde of kant. Het hele comité dat je mee hebt genomen is het er over eens; ‘Dit is de jurk!’.

Je grootste nachtmerrie kan vanaf het moment dat je de jurk eindelijk kan dragen op je huwelijksdag, werkelijkheid worden… vlekken!

Ik sta er om bekend áltijd te knoeien. Voor mijn grote dag aanvankelijk dus maar één optie; niets eten! Sowieso een goed plan, want dan zou dat korset onder mijn jurk niet zo knellen.

Naamloos

Yalisa’s Bruidsmode

Dat je zelf vlekken maakt in de trouwjurk die je maar één keer aanhebt is onvergefelijk, maar dat iemand anders dat zou doen is nog veel erger! Allemaal goedbedoelde handen op je witte jurk, om even te voelen aan de stof.

Of wat dacht je van de rij bij de receptie waar iedereen toch alvast een verse jus d’orange of glas rode wijn in zijn handen heeft. Iets te enthousiast word je gefeliciteerd en hoppa… de eerst vlek in je jurk is een feit. Of misschien had je al wel een vlek van het gras waar je ‘ontspannen’ in moest gaan zitten samen met je aanstaande voor de bruidsreportage. Zie je het voor je?

Gelukkig kwam mijn zus met een tip, nog voordat het zover kon komen: krijt! En niet zomaar krijt, maar textielkrijt. Een klein rechthoekig krijtje dat oma vroeger gebruikte om te markeren waar de zoom in haar gordijnen moest komen. In elke zichzelf respecterende fournituren winkel verkrijgbaar.

Nadat je die nare vlek hebt gedept (niet wrijven!), of hebt overgoten met witte wijn in het geval van een rode wijn vlek, kan je het restant van de vlek camoufleren met krijt. Kortom: Een musthave in je bruidstas!

Toch totaal in paniek? Sluit je op in het toilet en kijk het volgende filmpje.

Geschreven door. Carolien van de website “Wat wil de bruid”

 

 

 

Categorieën: