17-01-2015

Trouwlocatie zoeken? Hier 5 tips.

Trouwlocatie zoeken? Hier 5 tips.

Tip 1

Denk goed na over wat voor soort trouwlocatie bij jullie past. Er zijn naast traditionele locaties zoals restaurants, landhuizen en hotels ook andere ‘verborgen’ pareltjes. De laatste jaren worden er steeds meer bruiloften waargenomen in musea en theaters. Deze locaties worden meestal uitgekozen vanwege het bijzondere interieur. Zo kun je bedenken dat als je in een musea trouwt er weinig decoratie meer nodig is. Bij Toptrouwbedrijven staan bedrijven ingeschreven, die naast traditionele locaties ook locaties aanbieden voor de avonturiers. Zo is er een mogelijkheid jouw bruiloft plaats te laten vinden aan boord van een huwelijksboot.

Tip 2

Inventariseer wat je verwacht van jouw ideale trouwlocaties.  Ga na waar je prioriteiten liggen met betrekking tot jouw ideale trouwlocatie. Het is aan te bevelen deze punten op te schrijven. Met behulp van het lijstje kunt je makkelijker een locatie op geschiktheid beoordelen. Ook verzeker je jezelf dat je niets over het hoofd ziet. Na jullie speurtocht op het internet kunt je een shortlist van locaties samenstellen die voldoet aan jullie criteria. De locaties op de shortlist kan je vervolgens bezoeken om meer informatie te krijgen en om de fijne details waar te kunnen nemen.

Landgoedwaterland-trouwlocatie

Landgoed Waterland

Tip 3

Neem voldoende tijd om de potentiële trouwlocaties op de samengestelde shortlist te verkennen. Tijdens het afwerken van de shortlist is het aan te bevelen de volgende zaken in acht te nemen. Let op de faciliteiten zoals de toiletten en de uitstraling hiervan. Daarnaast is het aan te bevelen om alvast te onderzoeken of er voldoende (stroom) voorzieningsmogelijkheden zijn voor de band, DJ etc. Hebben jullie bijzondere wensen, introduceer deze dan ruim van te voren. Je merkt gelijk of er een klik is met de locatie. Tevens is het belangrijk om erop te letten of de locatie goed meedenkt met jullie wensen, geven ze tips/suggesties? Perfect! Dat werkt namelijk vaak heel verhelderend en helpt jullie keuzes maken.

Tip 4

Onderzoek of  je over genoeg informatie beschikt over de onderstaande cruciale vragen.

 • Hoeveel gasten kunnen maximaal worden verwelkomd op de trouwlocatie?
 • Kan je de receptie en de ceremonie goed combineren op de locatie?
 • Wordt de prijs vastgesteld per bezoeker, pakket of zaalbijdrage?
 • Wordt de catering extern geregeld of is het een geïntegreerd element?
 • Kan je het cateringbedrijf zelf uitkiezen?
 • Zijn de lichtomstandigheden geschikt voor de fotograaf?
 • Hoeveel kost het inhuren van eventuele extra verlichting?
 • Is er voldoende ruimte buiten?
 • Is er voldoende parkeergelegenheid?
 • Welke aanvullende diensten zijn er beschikbaar?
 • Is er een manier om te achterhalen hoeveel andere bruiloften er plaatsvinden op de geplande dag (wegens eventuele trage service door de extra drukte)?
 • Zijn er bepaalde beperkingen zoals het gebruik van kaarsen etc?
 • Is de locatie ook geschikt voor minder valide gasten?

Tip 5

Blijf altijd kritisch, het gaat immers om de belangrijkste dag van jouw leven! Bij de uiteindelijke keuze van een trouwlocatie is het verstandig de contactgegevens van de locatieplanner op tijd op te vragen. Duidelijke en directe communicatie voorkomt misverstanden. Daarnaast zorgt een enkel primaire contactpersoon voor rust die je goed kunt gebruiken tijdens de spannende dagen voorafgaande aan de bruiloft.

Categorieën: