25-11-2017

Trouwkaarten bestellen? Waar moet je aan denken?

De trouwkaarten bestellen is een belangrijk onderdeel van de bruiloft, omdat  jullie trouwkaart hiermee alvast een tipje van de sluier geeft van wat men die dag te wachten staat. Welke huwelijksuitnodiging past nu het beste bij jullie bruiloft? Om hierin een juiste keuze te maken, is het handig om een gezamenlijk idee te hebben over welke stijl en kleuren jullie in de trouwkaart willen verwerken. Daarnaast kan het helpen om een budget vast te stellen en na te denken over de stijl en aankleding van de uitnodiging. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale envelop bij de kaart uitzoeken, of een sluitsticker in dezelfde stijl.

1. Kies een kleur die centraal staat tijdens het huwelijk
Veel koppels kiezen ervoor om hun bruiloft in het teken te laten staan van een bepaalde kleur. Dit kleurenpalet kan bijvoorbeeld terugkomen in de menu’s, versieringen en bloemdecoraties. Bovendien maakt het hebben van een kleurenthema voor de bruiloft het gemakkelijker om een keuze te maken uit het talloze aanbod van huwelijksuitnodigingen. Als er geen wens bestaat om een speciale kleur in de bruiloft te verwerken, kan er ook altijd gekozen worden voor traditionele kleuren zoals wit, zilver, goud of ivoor.

2. Welke stijl ga je hanteren?
Het selecteren van een bepaalde stijl voor de trouwkaarten geeft de genodigden alvast een glimp van wat zij die dag kunnen verwachten. Bij het organiseren van een kleine bruiloft of casual trouwfeest is een eenvoudige huwelijksuitnodiging met een informeel lettertype een goede keuze. Als het echter gaat om een formele bruiloft, kan gekozen worden voor een wat chiquere uitnodiging met een stijlvolle belettering welke gedrukt is op papier van hoge kwaliteit.

Trouwkaarten van Pink Lemon Cards

Trouwkaarten van Pink Lemon Cards

 

3. Hebben jullie al nagedacht over een budget?
De verscheidenheid aan opties voor trouwkaarten maakt dat het al snel gemakkelijk is om hier te veel geld aan te spenderen. Alvorens het uitkiezen van huwelijksuitnodigingen begint, is het daarom handig een budget vast te stellen. De kosten van de huwelijksuitnodigingen zijn afhankelijk van de stijl, het materiaal en eventuele extra’s. Het vormen van een duidelijk beeld waar jullie uitnodiging aan moet voldoen, helpt om prioriteiten te stellen tijdens het uitzoeken. Kijk of naar iets wat je vaker kunt gebruiken, dit scheelt in kosten. Bijvoorbeeld een speciale stempel met jullie initialen. Deze kun je voor de enveloppen gebruiken maar ook voor bijvoorbeeld de bedankjes of het bedankkaartje.

4. Goede tip: extra uitnodigingen bestellen
Extra trouwkaarten bestellen is om meerdere redenen handig. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat enkele uitnodigingen niet bij de juiste persoon aankomen of dat sommige uitnodigingen niet helemaal naar wens zijn. In deze gevallen is het fijn om een paar extra uitnodigingen achter de hand te hebben. Het bestellen van de juiste hoeveelheid uitnodigingen in één keer is goedkoper dan achteraf nabestellen.

5. Wees op tijd met het versturen van de trouwkaarten
Het is aan te raden de uitnodigingen zo’n 6 tot 8 maanden van tevoren te versturen. Op deze manier hebben de genodigden voldoende tijd om jullie grote dag in hun agenda’s te reserveren. Het is daarom belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het uitkiezen van de uitnodigingen. Deze moeten immers ook nog gedrukt en geadresseerd worden, wat een hoop tijd in beslag kan nemen.

6. Populaire thema’s
Sommige stellen kiezen ervoor een bepaald thema aan hun huwelijk te verbinden. Hierbij kan worden gedacht aan het strand, vintage, retro en de seizoenen van het jaar. Indien er gebruik wordt gemaakt van een thema is het een leuk idee om dit alvast door te laten schemeren in de uitnodiging. Zo kunnen de genodigden alvast kennis maken met het thema dat jullie voor deze grote dag hebben gekozen.

Tags: , ,

Categorieën: