05-05-2015

Trouwjurk kopen voor jouw figuur

Trouwjurk kopen voor jouw figuur.

De  trouwjurk  kopen heb je waarschijnlijk als nummer 1 op je wenslijst gezet. Trouwjurken hebben gemiddeld een levertijd van 4 maanden. Het is fijn als ongeveer een half jaar voor je trouwdatum de jurk besteld is. Ga dus op tijd passen! Als je wat later bent heb je wat minder keus of wordt het pasmodel uit de winkel voor je vermaakt.

De meeste trouwjurken winkels reserveren een afspraak van een uur. In die tijd kun je heerlijk alle jurken passen en wordt je in de tussentijd goed in de watten gelegd.

Het is goed om van te voren te kijken welke stijl je mooi vind. Beperk jezelf hierdoor echter niet! Probeer goed na te denken over welke lichaamsdelen je graag wilt verbergen en welke je juist wilt accentueren. Om hier achter te komen moet je nagaan tot welk lichaamstype jij behoort!

Trouwjurken

Weddings Bruidsmode

Appel

Je bovenlichaam is iets zwaarder dan je onderlichaam. Je benen zijn de grote blikvangers; ze zien er slank en stevig uit. Je schouders zijn breder dan je heupen, je borsten zijn gemiddeld van grootte (minimum B-cup) en als je aankomt, dan plakken de extra calorieën meteen rond je middel. Je billen zijn wat platter en je hebt geen echte taille. Beroemde appels: Angelina Jolie, Jennifer Hudson en Catherine Zeta-Jones. Advies: koop een trouwjurk met versiering rond de taille of met een verhoogde taille die vandaaruit doorloopt. Een V-hals of ronde hals staat je goed. Wil je een jurk met schouderbandjes, kies dan voor bredere bandjes (daaronder kan je ook makkelijk een beha dragen). Om met je sexy benen te pronken kan je een trouwjurk kiezen tot net boven (of op) de knie.

Peer

Kleine tot middelgrote bouw. De schouders zijn smaller dan de heupen. Slanke taille. Brede heupen en stevige benen.

Beroemde peren: Shakira en Froukje de Both.

Advies: Probeer een model uit te zoeken waardoor je boven en onderlichaam even breed lijkt. Door schoudervullingen lijken de schouders breder. Kies je voor een pofmouw dan geeft dat ook meer volume bij de schouders. Door te kiezen voor een V-vorm in de hals of in het lijfje lijk je wat langer. Heb je stevige benen dan is een lange bruidsjurk een goede keuze.

Zandloperfiguur Het meest begeerde vrouwenfiguur! Je hebt een smalle taille en vrouwelijke heupen. Je schouders zijn even breed als je heupen en je hebt volle borsten. Je hebt een mooi rond achterwerk.

Beroemde zandlopers: Scarlett Johansson, Kate Winslet en Yolanthe.

Advies: Met dit figuur kun je bijna alles dragen. Leg de nadruk op de taille. Empire-lijn jurken raden we niet aan omdat ze je mooie rondingen alleen maar verbergen, en dat zou zonde zijn. Kies bijvoorbeeld eerder voor een mermaid model.

Jongensachtig figuur  Je hebt een jaloers makende platte buik, smalle heupen en weinig rondingen. Je benen zien er atletisch uit. Beroemdheden met jongensachtige figuren: Cameron Diaz en Victoria Beckham Bruidsjurken: ga niet voor een sobere jurk maar creëer vrouwelijke vormen door te kiezen voor een bruidsjurk met allure: ruches, veren, veel versieringen op het bovenlichaam. Een rechttoe-rechtaan-bruidsjurk zal je lat-figuur alleen maar benadrukken en dat wil je waarschijnlijk niet.

Weet je niet wat voor type figuur je bent of welke kleur je het beste staat vraag dan eens advies aan een stijl of kleurenadviseur. Zij kunnen je ook advies geven over de stoffen, belijning en modellen die bij jouw stijl passen.

 

 

Categorieën: