29-12-2017

Trouwen op Ibiza

Ik loop als Wedding & Eventplanner alweer wat jaartjes mee en het idee om dit werk te gaan doen is geboren uit het feit dat wij jaren gelden zelf getrouwd zijn op Ibiza. En trouwen op Ibiza is een GEWELDIGE ervaring! De grote dag was een droom die werkelijkheid was geworden en tezamen met je vrienden en familie leef je toe naar het moment van de ceremonie. De zon, de zee, de temperatuur, de magische sfeer, en dan sta je daar met je geliefde om elkaar het “JA” woord te geven om vervolgens daarna de rest van de dag te genieten van elkaar en de invulling aan de romantische dag die door jullie gegeven is.

 

Maar als je belooft het niet verder te vertellen wil ik je wel verklappen dat we indertijd geen idee hadden wat en hoe we dit nu eigenlijk moesten gaan aanpakken. Waar ga je heen, waar vindt je jouw droomlocatie, hoe ga je het van A tot Z organiseren en hoe weet je zeker dat het allemaal gerealiseerd wordt naar jouw wensen? Gelukkig kom ik al heel lang op dit heerlijke, tropische eiland en hierdoor hadden wij door de jaren heen al heel wat kennissen, vrienden, leveranciers en vaste locaties opgebouwd.

Op Ibiza trouwen

Nadat wij onze droom hadden gerealiseerd begon het verlangen te groeien om andere bruidsparen dezelfde droom dag te bieden als wij hebben ervaren. Na een gedegen opstartperiode kan ik nu zeggen dat wij vol meedraaien in deze branche en met succes.

Maar waar moet je nou aan moet denken als je gaat trouwen op Ibiza?
Wij hebben hieronder een opsomming gemaakt van de belangrijkste punten waar je aan moet denken

Onze tien tips waar je aan moet denken als je gaat trouwen op Ibiza.

Na een gedegen onderzoek van trouwlocaties via internet, je vrienden of je weddingplanner, reis je af naar Ibiza.
Hier wordt je door ons meegenomen naar jullie trouwlocatie keuzes maar die kunnen jullie natuurlijk ook op eigen gelegenheid gaan bezoeken. Het is nooit te vroeg om te gaan kijken want sommige locaties zijn al meer dan 2 jaar van te voren volgeboekt.

Het klimaat is geweldig. Zachte winters, warme zomers. In juni is de gemiddelde temperatuur 23 graden. Dat lukt je echt niet hier in Nederland. De maanden april, mei en juni zijn ideaal qua temperatuur, maar ook september, oktober en zelfs november zijn perfecte en goedkopere maanden om je bruiloft te vieren. Over het algemeen heerlijk weer, maar niet te warm, je make-up druipt dus niet van de hitte langs je wangen naar beneden.

Je hoeft echt niet rijk te zijn. Omdat de omgeving, het eten en de sfeer al spectaculair is hoef je echt niet heel veel extra’s te doen om een bijzondere bruiloft te hebben. Ook voor een kleiner budget is trouwen op Ibiza heel bereikbaar.

Willen jullie je mooiste dag zelf gaan organiseren of kiezen jullie voor een weddingmanager.
Wat past het beste bij jullie? Er zijn 3 varianten, een weddingplanner, een ceremoniemeester en een professional die alleen ondersteuning biedt maar wat zijn de verschillen en taken?

-Een weddingplanner staat jullie met raad en daad bij en begeleid jullie bij alle stappen die benodigd zijn om er een onvergetelijke bruiloft van te maken. Zij denken mee over de invulling van de dag en stellen hier een draaiboek en budgetoverzicht voor op. Zij zijn op de huwelijksdag zelf aanwezig als ceremoniemeester.

-De ceremoniemeester is de regisseur van jullie ceremonie en heeft een cruciale rol bij het succesvol verlopen van jullie bruiloft zodat jullie je de hele dag nergens zorgen over hoeven te maken.

-Een weddingplanner alleen inhuren ter ondersteuning waar alleen jij dit nodig vindt. Spreek van te voren goed af waar jullie tegen aan lopen zo weet je zeker dat deze professional jullie goed op weg helpt. Dit kan een stukje advies zijn maar ook contracten doorlezen of onderhandelingen op locatie.

De locatie voor de ceremonie. Uiteraard kun je voor de ceremonie ook een prachtige locatie buiten uitkiezen op een klif, op een boot, in een schitterende botanische tuin of een strandlocatie, er is echt voor ieder wat wils maar zorg dat je hier een vergunning voor hebt je mag nu eenmaal niet ‘zomaar’ overal trouwen.

Nadat de trouwlocatie is gekozen is het tijd om de trouwdatum vast te zetten, SAVE THE DATE !!
Vrijdag en zaterdag zijn niet alleen de meest populaire dagen om te trouwen, ze zijn ook veruit het duurst. En waarom zou je dit willen? Op maandag vliegen en op dinsdag of woensdag je bruiloft geven is vaak het goedkoopst en hoe fijn is dat want op Ibiza is namelijk iedere dag feest!

Er zijn verschillende ceremonie varianten die door verschillende trouwbeambte ’s uitgevoerd worden. Een belangrijk aspect is de klik met elkaar, zij staat wel op jullie mooiste dag jullie in het “echt” te verbinden

Wel of niet officieel ? Er wordt ons vaak gevraagd of het nu wel of niet mogelijk is om wettelijk te kunnen trouwen op Ibiza, maar voor Nederlanders is het helaas niet mogelijk om officieel wettelijk te trouwen in Spanje mits je officieel ingeschreven staat als inwoner van Spanje of je in bezit bent van een Spaans paspoort.

De oplossing kan zijn om dit met echte trouwambtenaar (B.A.B.S) deze reis samen aan te gaan, deze kan zowel het Wettelijke deel in Nederland als het Ceremoniële deel op Ibiza verzorgen, dit voelt heel vertrouwd want deze heeft jullie ook in echt getrouwd, alleen in twee stukjes.

Tickets boeken doe je eind september, dan zijn net de nieuwe tarieven voor het jaar daarop bekend en kun je soms al voor 85 euro een retour bemachtigen, hoe goedkoop is dat!

Decoratie tips. Bloemen blijven maar even mooi en zeker in de warmte op Ibiza, Lantaarns, led verlichting met kleurtjes of andere sfeermakers zijn net zo mooi en zo creëer je gelijk een trendy bruiloft. Je zou de lantaarns zelfs als bedankje kunnen maken en deze kunnen meegeven aan de gasten. Zo gaat echt letterlijk ‘het licht uit’ als de laatste gasten het feest verlaten. Ga shoppen voor decoratie na bijvoorbeeld Valentijnsdag, er is dan genoeg romantische decoratie tegen soms wel 70% korting.

Oh en nog een leuke bijkomstigheid…je hoeft na je huwelijksdag nergens meer heen. Je bent al op huwelijksreis!

Wij kunnen nog wel uren doorgaan maar neem ondertussen vast een kijkje op onze website en laat je inspireren.
www.islandweddingsibiza.com

Veel liefs van het IWI Team

Amanda, Pascalle en Patricia

Tags: , ,

Categorieën: