06-06-2015

Trouwbedankjes leuke en originele vinden?

Trouwbedankjes leuke en originele vinden? check hier wat tips.

Het bedenken van  trouwbedankjes lijkt vaak een eenvoudige taak, maar blijkt in de praktijk nog wel eens lastig. Je wilt immers dat jouw gasten met een aandenken naar huis gaan dat hen nog lang zal herinneren aan jullie prachtige bruiloft.  Hoe pak je dit echter aan? Hieronder volgen enkele tips voor het kiezen van het juiste trouwbedankjes bij jullie bruiloft.

Trouwbedankjes leuk en origineel

Trouwbedankjes leuk en origineel ? Check www.bedankjes.nl

Allereerst is het van belang dat er inspiratie wordt opgedaan. Voor het uitkiezen van trouwbedankjes komt namelijk een grote dosis creativiteit goed van pas. Het assortiment aan trouwbedankjes is zeer uitgebreid en het is daarom handig om tijdens het opdoen van inspiratie een idee te krijgen in welke richting jullie de bedankjes willen zoeken. Willen jullie bijvoorbeeld een grappig aandenken waar de gasten om kunnen lachen of is het voor jullie belangrijk dat het trouwbedankje functioneel is? Om inspiratie op te doen, kan gekeken worden op Pinterest. Het is ook goed om in gedachten na te lopen welke trouwbedankjes jullie zelf hebben ontvangen op eerdere bruiloften en wat jullie daarvan vonden. Probeer op deze manier tot een lijst te komen met kenmerken waar jullie trouwbedankje over moet beschikken.

Zodra jullie een algemeen idee hebben over hoe jullie aandenken eruit moet zien, is het tijd om jullie idee meer vorm te geven. Als jullie bijvoorbeeld voor een functioneel aandenken kiezen, kan gedacht worden aan voorwerpen die dagelijks worden gebruikt.  Meestal vinden de gasten het leuk om een aandenken te krijgen dat iets over jullie als stel zegt. Hier kunnen jullie voor zorgen door het trouwbedankje een persoonlijke touch te geven, bijvoorbeeld door het verwerken van leuke foto’s van jullie twee in de trouwbedankjes. Het is over het algemeen gebruikelijk dat iedere persoon een eigen bedankje meekrijgt na afloop van de bruiloft. Bij de iets duurdere bedankjes  kan ook gekozen worden voor één bedankje per koppel.

De beste manier om een budget voor de trouwbedankjes vast te stellen, is door te kijken naar hoeveel gasten van plan zijn om naar jullie bruiloft te komen. Door het bedrag dat jullie bereid zijn om uit te geven aan trouwbedankjes te delen door het aantal gasten, kan worden vastgesteld hoeveel geld jullie te besteden hebben per gast. Dit zorgt voor een beter overzicht tijdens het zoeken naar een aandenken voor jullie bruiloft. Voor ieder (klein) budget bestaat een trouwbedankje. Zo kan een bloem met een kaartje eraan al een aandenken vormen voor jullie speciale dag. Een tip voor stellen die een klein budget hebben, is aandacht te besteden aan de verpakking van het trouwbedankje. Zo geeft een mooi ingepakt bedankje met een lint eromheen al gauw een luxe uitstraling.

Als er veel kinderen op jullie bruiloft aanwezig zijn, kan het een leuk idee zijn hier rekening mee te houden. Door hen in plaats van het gebruikelijke bedankje een speciaal (zoet) bedankje aan te bieden, kan hun dag waarschijnlijk ook niet meer stuk!

Om de trouwbedankjes voldoende tot hun recht te laten komen, is het verstandig om na te denken over de presentatie hiervan.  Hoewel vaak gedacht wordt dat de bedankjes pas aan het einde van de bruiloft dienen te worden uitgedeeld, is dit niet waar en kunnen zij op elk moment worden gepresenteerd aan de gasten. Zet ze bijvoorbeeld neer in grote rieten manden bij de ingang van de plek waar de ceremonie of de receptie zal plaatsvinden. Ook is het een idee om voor het diner de trouwbedankjes te voorzien van een naamkaartje en op de stoelen van de gasten te plaatsen. Wat voor trouwbedankje jullie uiteindelijk kiezen, onthoud: het gaat niet om de waarde van het bedankje, maar om de achterliggende betekenis.

Leuke en originele trouwbedankjes  vinden? Kijk op www.bedankjes.nl

Categorieën: