20-08-2018

Kies jullie weddingplanner met deze 9 vragen

weddingplanner

Zitten jullie eraan te denken om een weddingplanner in te huren? Goed idee, ze neemt je veel werk en stress uit handen en door haar contacten, kan ze vaak ook de best mogelijke prijzen voor je regelen. Maar hoe weet je nou welke weddingplanner geschikt is voor de bruiloft die jullie voor ogen hebben? De onderstaande vragen helpen jullie om de beste weddingplanner voor jullie bruiloft te vinden.

Wat kan je verwachten?

Vraag of ze kan uitleggen wat jullie precies van haar kunnen verwachten? Onderhandeld ze voor jullie met de leveranciers of moet je dit zelf doen? Gaat ze mee shoppen voor een trouwjurk? Is ze op de dag zelf het aanspreekpunt? Sommige bruidsparen willen intensieve begeleiding, waar andere slechts iemand willen die de boel overziet. Als het precies duidelijk is wat je van elkaar kunt verwachten, dan weet je ook of jullie goed bij elkaar gaan passen.

Heb je al eerder een bruiloft georganiseerd op onze locatie?

Absoluut geen must, maar als de weddingplanner er al eens geweest dan kent ze de locatie en de mensen en kan ze jullie gegarandeerd nog beter adviseren. Misschien heeft ze zelfs hele specifieke tips over het plaatsen van de tafels of het inrichten van de dansvloer, die ze op eerdere bruiloften heeft gebruikt.

Reist je ook naar het buitenland?

Hebben jullie een bruiloft in gedachte in een wijngaard in Toscane of aan het strand van Bali? Vraag dan of ze in staat is mee te reizen voor jullie trouwdag? Wellicht heeft ze al ervaring met een bruiloft in het buitenland en kan ze deze tips met jullie delen. Er zijn ook weddingplanners die zich specialiseren in bruiloften in het buitenland en met name in specifieke gebieden. Een local weet altijd meer dan iemand die alles helemaal vanaf het begin moet uitzoeken.


Met hoeveel bruidsparen heb je al samengewerkt?

Iedereen moet ergens beginnen, dus als ze weinig ervaring heeft dan hoeft dat geen probleem te zijn, maar zijn jullie van plan een grote bruiloft te vieren met veel gasten dan is het misschien wel aan te raden om iemand te kiezen met wat meer ervaring. Het is niet zomaar een feestje, het is jullie trouwdag en dus moet alles perfect verlopen. De meeste weddingplanners hebben referenties van andere bruidsparen beschikbaar.


Beschikt ze over extra personeel

Veel weddingplanners werken alleen. Om er zeker van te zijn dat jullie echt helemaal kunnen ontspannen op jullie trouwdag moet je weten over hoeveel personeel de weddingplanner beschikt. Bij een grote bruiloft verwacht je dat meer dan één persoon aanwezig is om te zorgen dat de dag perfect verloopt. 


Kan ze jullie een idee geven over de planning van nu tot aan de trouwdag?

Het is goed om te weten hoe het tijdschema voor de organisatie van jullie bruiloft eruit ziet. Wanneer moet wat geregeld zijn en hoe deelt ze de tijd in? Hoe vaak komen jullie samen? Hoe gaan jullie communiceren? Maak duidelijke afspraken en een tijdsplanning zodat je er niet op het laatste moment achter komt dat er nog bijzonder weinig echt geregeld is.

Als jullie specifieke leveranciers in gedachte hebben, vraag dan of ze deze kent en/of er al contact mee heeft

Het is altijd goed om te weten of de weddingplanner die jullie kiezen de leveranciers kent waarmee jullie willen werken. Mensen die vaker samenwerken zijn goed op elkaar ingespeeld. Ook kan ze voor jullie de onderhandeling doen over de prijs. Het praat altijd beter als je elkaar al kent.


Wat gebeurt er als ze ziek is op jullie trouwdag?

Mocht ze onverhoopt ziek zijn heeft ze dan iemand die haar kan vervangen? Het kan altijd voorkomen dat iemand ziek is of voor een andere belangrijke reden niet aanwezig kan zijn. Het is goed om te weten of er een back-up plan is.

Wat gaat het totaalplaatje kosten?

Rekent ze een percentage van de bruiloft of een vaste prijs? Zijn er nog extra kosten buiten deze prijs waar we rekening mee moeten houden, zoals vervoer, parkeren, eten? Hoe gaat de betaling in zijn werk.

*Ik heb dit artikel geschreven vanuit de vrouwelijk vorm voor de weddingplanner, maar er zijn natuurlijk ook fantastische mannelijke planners!

Op onze website vind je een overzicht van de beste weddingplanners van Nederland.

Categorieën: