15-07-2018

Kies je trouwring met deze acht tips

trouwring

Het kiezen van je trouwring is één van de vele keuzes die je moet maken voor jullie grote dag. In tegenstelling tot je trouwjurk draag je deze ring de rest van je leven, dus eigenlijk kun je zeggen dat dit misschien wel de belangrijkste keuze is voor jullie trouwdag.

Er zijn een aantal belangrijke dingen die je in gedachte moet houden bij het kiezen van een trouwring. Om jullie te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we acht tips voor je onder elkaar gezet, die je hopelijk op weg helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Ga voor tijdloos

Het is leuk om mee te gaan met de laatste trends, maar voor jullie trouwringen kun je beter kiezen voor een tijdloze variant. Je wilt de ring over tien of twintig jaar ook nog dragen en niet balen omdat de ring gedateerd is.

2. Kies een ring die past bij je lifestyle

Als je veel werkt met je handen dan wil je niet dagelijks last hebben van je ring of deze steeds af moeten doen. In dat geval is een eenvoudige ring zonder steentjes misschien de beste keus voor jou.

3. Mix en match met je verlovingsring

Draag je een verlovingsring zorg dan dat deze past bij je trouwring. Met een eenvoudige verlovingsring kun je ook kiezen voor een ring met wat extra steentjes, terwijl je bij een ring waar al veel diamantjes opzitten eerder kiest voor een eenvoudige ring zonder steentjes.

4. Probeer eens iets onverwachts

Net als bij je trouwjurk is het goed om je voor te bereiden, maar ook goed om open te staan voor andere opties. Probeer eens iets wat je nooit zelf zou kiezen, want net als bij je trouwjurk zal het je verbazen dat je iets mooi kunt vinden wat je vooraf misschien nooit had verwacht.

5. Neem de tijd

Ga drie tot vier maanden voor je bruiloft op zoek naar jullie trouwringen. Jullie willen genoeg tijd hebben om meerdere winkels te kunnen bezoeken als jullie bij de eerste winkel(s) niet kunnen slagen. Ook moet je rekening houden met levertijd en als jullie de ringen nog willen laten graveren dan is daar ook tijd voor nodig. Als jullie ringen speciaal willen laten ontwerpen dan heb je deze tijd zeker nodig.

6. Kies de juiste maat

Je handen zijn beïnvloedbaar door het klimaat. Bij warm weer kunnen je handen opzwellen en bij koud weer het omgekeerde. Zorg dus bij het opmeten van de maat altijd dat je handen op kamertemperatuur zijn, zodat je niet later ontdekt dat je ring te los of te wijd zit.

7. Kies je eigen stijl

Je aanstaande en jij hebben misschien een verschillende smaak en stijl. Probeer niet te geforceerd om precies dezelfde ringen te kiezen, want dan gaat het waarschijnlijk lang duren voordat jullie iets vinden wat je beide mooi vindt. Je trouwring is een symbool voor jullie liefde, en die mogen best jullie individuele stijl weergeven.

8. Maak een budget en hou je eraan

Net als bij het shoppen naar je droomjurk is het goed om een budget te hebben voor jullie ringen. Platina en gouden ringen zijn natuurlijk duurder dan zilveren ringen. Ook ringen met steentjes en vooral diamanten kunnen aardig in prijs oplopen. Bespreek wat je wilt uitgeven aan jullie ringen en hou je aan dit budget. Het is dan net als bij je trouwjurk beter om geen ringen te passen die boven jullie budget liggen.

Op zoek naar een juwelier? Bekijk hier de juweliers die zijn aangesloten bij Top Trouwbedrijven.

Tags: , ,

Categorieën: