22-08-2018

Jullie trouwfotograaf vind je met deze 6 handige tips

Foto via Pexels

De standaard kiekjes van de bruiloftsgasten en jullie als bruidspaar die zullen er altijd zijn, maar als jullie met veel enthousiasme willen terugkijken naar jullie trouwfoto’s dan moet je met zorg de juiste trouwfotograaf vinden. Een fotograaf die juist die momenten vastlegt die andere mensen misschien niet eens opvallen.

Deze 5 handige tips helpen jullie om de juiste trouwfotograaf te vinden voor jullie grote dag.

Doe je onderzoek

Ga online en bekijk de porfolio’s van verschillende trouwfotografen zodat je kunt zien of hun stijl past bij het idee wat jullie hebben voor jullie bruiloft. Heeft de fotograaf een eigen stijl? Hoe legt hij of zij de details van de dag vast? Zijn de foto’s uniek?

Maak een afspraak

Kies twee fotografen waarvan de stijl je aanspreekt en maak een vrijblijvende afspraak. Je moet de hele dag met deze persoon omgaan dus is het belangrijk dat er een bepaalde klik is tussen jullie. Geef aan wat voor jullie belangrijk is met wat betreft de foto’s. Willen jullie bijvoorbeeld dat de fotograaf niet te aanwezig is tijdens de ceremonie geeft dit dan aan. Er is niets vervelender dan dat de gasten jullie ceremonie niet kunnen zien omdat de fotograaf in de weg staat.

trouwfotograaf
Foto via Pexels

Organiseer een verlovings fotoshoot

Door vooraf een verlovingshoot te doen met jullie fotograaf kun je ontdekken of je blij bent met zijn of haar stijl en of jullie fijn kunnen samenwerken. Levert de fotograaf de foto’s af op de afgesproken datum? Al deze vragen zullen beantwoord worden. Hebben jullie er een goed gevoel bij dan kun je de optie voor je trouwdag bevestigen. 

Voorbereiding

Zorg dat je met de fotograaf afspreekt welke foto’s jullie willen hebben en hoeveel foto’s de fotograaf aflevert na de trouwdag. Maak ook afspraken over wanneer jullie de foto’s kunnen verwachten. Nu kun je een lijst maken met de foto’s die je zeker niet wilt missen: Familiefoto’s met bepaalde mensen, een foto met jullie hond, een foto van de ketting die je draagt van je oma etc.

trouwfotograaf
Foto via Essense of Australia

Back-up plan

Is de trouwfotograaf goed voorbereid op bepaalde situaties? Wat gebeurd er bijvoorbeeld als hij of zij ziek is op jullie trouwdag? Is er een vervanger? Wat gebeurd er als de camera stuk gaat op de dag zelf? Is er een back-up camera? Wat is het plan als het regent op de dag? Kunnen de foto’s binnen worden gemaakt? Vraag om suggesties en zorg dat je op alles bent voorbereid.

En nu nog lachen

Een goede trouwfotograaf zorgt ervoor dat jullie glimlach niet te geforceerd overkomt op de foto’s. Vraag de fotograaf hoe ze ervoor zorgt dat mensen natuurlijk overkomen op foto’s. De meeste fotografen vragen je bijvoorbeeld om na te denken over het moment toen hij jou ten huwelijk vroeg of andere mooie momenten samen. Een goede trouwfotograaf zorgt ook dat er juist foto’s worden genomen wanneer je het niet in de gaten hebt, wanneer jullie helemaal in het element zijn en genieten van de dag. Dit zijn achteraf vaak de foto’s die jullie het meest zullen waarderen.

Zoeken jullie nog een trouwotograaf bekijk dan de Top fotografen uit onze selectie.

Tags: , ,

Categorieën: