03-07-2018

Hoe kies je een trouwambtenaar die bij jullie past?

trouwambtenaar

Tijdens alle drukte gedurende het organiseren van jullie bruiloft moeten jullie één persoon zeker niet vergeten, namelijk de trouwambtenaar. De trouwambtenaar kan zeer bepalend zijn voor jullie grote dag en een goede trouwambtenaar kan de ceremonie extra bijzonder maken.

Je bent allemaal wel eens bij een bruiloft geweest waarbij de trouwambtenaar de perfecte balans vond tussen grapjes en serieuze romantiek, deze persoon willen we natuurlijk allemaal op onze trouwdag. Maar hoe kies je een trouwambtenaar die bij jullie past?

Bepaal de stijl van de ceremonie

Gaan jullie voor traditioneel of hip, voor binnen of buiten? Op het moment dat jullie mogelijke kandidaten spreken moet je goed weten wat je wilt zodat je duidelijk kunt afstemmen of de stijl van de ceremonie die de trouwambtenaar doet ook past bij jullie dag.

Kies de trouwambtenaar die bij jullie past

Tegenwoordig kan niet meer alleen een ambtenaar van de gemeente jullie trouwen. Deze trouwen vaak dagelijks verschillende mensen en de ceremonie is dan meestal ook niet erg persoonlijk. In principe kan bijna iedereen een trouwvergunning aanvragen voor 24 uur. Je kunt kiezen uit een familielid of een goede vriend of vriendin, maar ook bieden verschillende celebrities zich aan als BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Daarnaast heb je nog de keus uit zelfstandige trouwambtenaren. Deze gaan vooraf uitgebreid met je in gesprek en zijn vaak fantastisch in het persoonlijk maken van jullie bruiloft. Kies wat bij jullie past.

Ga uit van je intuïtie

Een eerste indruk zegt veel. Zorg dat jullie beide een klik voelen met de trouwambtenaar. Niet één van twee, maar allebei. Vaak heb je in de eerste vijf minuten van een gesprek al door of jullie bij elkaar passen. Als een kandidaat zegt: “Dat doe ik normaal niet zo, maar dan kan ik wel proberen” dan kunnen jullie misschien beter kiezen voor iemand die het normaal ook al doet in de stijl waarnaar jullie op zoek zijn.

Wees duidelijk over je geloof

Willen jullie absoluut niet dat het woord “GOD” gebruikt wordt tijdens de ceremonie laat dit dan vooraf weten. Trouwen is nog steeds een traditie die voor veel mensen gelinkt is aan de kerk en het geloof, dus als jullie niet willen dat de ceremonie ineens een kerkelijk tintje krijgt wees dan duidelijk.

Let op de taal van de ceremonie

Hebben jullie veel buitenlandse gasten of spreekt je aanstaande of jij geen Nederlands, dan is het handig als de trouwambtenaar een tweede taal kan spreken. Wel zo leuk voor de buitenlandse gasten om te weten wat er gezegd wordt.

Lees recensies

Tegenwoordig heeft bijna elk bedrijf recensies, en dus ook de zelfstandige trouwambtenaar. Vaak kun je deze terugvinden op hun website. Lees hier de recensies van trouwambtenaren die zijn aangesloten bij Toptrouwbedrijven.

Zet je afspraken op papier

Zet op papier wat er is afgesproken, zodat er nooit achteraf onduidelijkheid ontstaat over wat jullie hebben afgesproken. Jullie hebben het al druk genoeg, maar als er iets is waar je tijd voor moet maken dan is het om alle mondelinge afspraken met je leveranciers ook te bevestigen per e-mail of met een andere overeenkomst die je beide ondertekend.

In ons bestand zitten een aantal hele gezellige zelfstandige trouwambtenaars. Lees hier meer over ze.

 

Categorieën: