27-06-2018

De zwangere bruid do’s en don’ts

Je bent een zwangere bruid en hebt werkelijk geen idee wat je moet dragen op julie grote dag. Herken jij jezelf hierin dan is dit artikel voor jou. Natuurlijk zijn er vele oplossingen te bedenken en zeker als je budget hebt om een jurk speciaal voor jou te laten ontwerpen, maar ook met een kleiner budget zijn er genoeg opties om je buikje te showen in een mooie jurk. What to do en natuurlijk ook what not to do hebben we voor je uitgezocht.

Laat een jurk ontwerpen

De makkelijkste manier om een mooie trouwjurk te dragen die perfect past is om deze voor jou te laten ontwerpen. Het is leuk voor een ontwerper om een oplossing verzinnen voor een zwangere bruid. De ontwerper kan juist op het laatste moment aan je jurk beginnen en deze precies pas maken. In een standaard bruidswinkel moet je deze al maanden van tevoren bestellen en dan is het natuurlijk altijd moeilijk om te bepalen hoe groot je buik gaat worden.

Comfort voor al het andere

Als zwangere bruid is comfort natuurlijk het allerbelangrijkste. Geen zware stoffen en hoge hakken, maar juist luchtige lichte stoffen en een paar schattige ballerina’s of een mooi sandaaltje als trouwschoen.

zwangere bruid

Kies een rijgsluiting in je jurk

Een ideale oplossing voor een zwangere bruid is een rijgsluiting. Deze sluiting kun je losser zetten als die dag je buik iets meer is opgezet en je kunt het ook strakker zetten als je merkt dat de jurk toch wat los zit. Kortom het is de ideale manier voor een zwangere bruid om de jurk precies pas te hebben.

Empire VS. Ball gown

Het is altijd je droom geweest om in een ball gown te trouwen en nu ben je zwanger en lijkt dit onmogelijk. In principe is alles mogelijk alleen doe je er jezelf echt geen plezier mee om de hele dag met je zwangere buik in een ball gown rond te lopen. Waarom kies je niet voor een ball gown voor tijdens de ceremonie en kleed je je daarna om in een mooie empire lijn waar je buikje meer ruimte in heeft. Ik moet je wel waarschuwen dat hoe groter je buik des te moeilijker het zal zijn om je buik mooi passend te krijgen in een ball gown.

Elastisch kant

Tegenwoordig kiezen ook veel bruiden voor het accentueren van hun buik in elastisch kant. Dit stretch kant is perfect om je buikje mooi in te laten uitkomen en het staat ook nog eens super cute.

Wat je ook kiest voor jullie trouwdag vergeet niet dat je ondanks je zwangerschap ook gewoon een bruid bent en laat je dus niet wijsmaken dat jij niet alles erop en eraan mag hebben. Gewoon lekker die sluier erbij dus, een prachtig bruidskapsel en glitters hier en daar mogen zeker niet ontbreken.

Coverfoto via Pexels en tweede foto is een bruid in een Ladybird trouwjurk  en de korte trouwjurk via Tiffany Rose.

Categorieën: