09-07-2018

De meest voorkomende klachten van bruiloftsgasten

Jullie kijken natuurlijk enorm uit naar jullie trouwdag, de dag dat jullie de liefde die jullie hebben gaan vieren met vrienden en familie. Om te zorgen dat de gasten evenveel genieten van deze dag als jullie zelf hebben we de meest voorkomende klachten van bruiloftsgasten voor jullie op een rijtje gezet. Nu heb je de kans om klachten te voorkomen voordat ze ontstaan.

Een moeilijke datum

Je kunt natuurlijkniet met iedereen rekening houden, maar bijvoorbeeld je bruiloft op de datum van de finale van de World cup plannen is gewoon niet handig. Ook tussen kerst en oud en nieuw hebben mensen het druk met boodschappen en recepties en dit is dus ook voor veel mensen geen handige periode.

Tafelindeling

Plaats niet te veel mensen aan één tafel en zet degene met vergelijkbare interesses aan dezelfde tafel. Plaats ook bijvoorbeeld geen vrienden zonder kinderen aan een tafel met een gezin met zes drukke kids. De juiste tafelschikking zorgt voor een onvergetelijke avond.

Gasten laten betalen voor hun drankjes

Gasten vinden het niet leuk om tijdens een bruiloft te moeten betalen voor hun eigen drankjes. Meestal kopen ze een mooi cadeau en vaak geven ze ook nog geld uit aan een nieuwe outfit en dan verwachten ze eigenlijk dat hun eten en drinken betaald is. Als jullie een kleiner budget hebben kies dan voor een Cava in plaats van echte champagne en kies voor alleen wijn en bier en geen sterke drank als je de kosten wilt beperken.

Te lange en of te veel speeches

Laat via de ceremoniemeester communiceren dat de speeches niet langer dan vijf minuten mogen zijn en beperk het aantal speeches tot maximaal vier of vijf speeches. Natuurlijk zijn de persoonlijke verhalen van familie en vrienden leuk, maar iedereen is wel eens naar een bruiloft geweest met ellenlange speeches en daar doe je in ieder geval je gasten geen plezier mee.

Een lange wachttijd tussen de ceremonie en de receptie

Probeer de tijd tussen de ceremonie en de receptie te beperken. Mensen komen soms van ver en als ze drie of vier uur moeten wachten totdat het feest begint dan kan dit de flow een beetje uit jullie dag halen en irritatie opwekken voor de gasten die moeten wachten.

Maak tijd voor je gasten

Je gasten weten dat jullie een drukke dag hebben, maar probeer tijd te maken om iedereen even een momentje van jullie aandacht te geven. Op deze manier voelen de gasten zich gewaardeerd.

Bespreek de muziekkeuze vooraf met je dj of band

Ga er bij het kiezen van een dj of band niet vanuit dat ze precies weten wat jullie willen. Lever vooraf een afspeellijstje in met jullie lievelingsliedjes en bespreek de stijl en de sfeer die jullie voor ogen hebben. Een goede dj weet hoe je een feestje moet bouwen, het is een kwestie van het kiezen van de juiste dj of band.

Photo by Jeremy Wong from Pexels

Tags: , ,

Categorieën: