02-11-2018

De ins en outs van jullie trouwkaart

De datum komt eindelijk dichterbij en zo’n tien weken voor de trouwdatum is het tijd om de uitnodigingen te versturen. Waar moet je nu eigenlijk aan denken? We geven jullie de ins en outs voor het kiezen van de perfecte uitnodigende trouwkaart voor jullie bruiloft. Je kunt kiezen voor creatief, klassiek of traditioneel, maar elke trouwkaart heeft een aantal elementen vaste elementen.

Het belangrijkste ingrediënt voor jullie trouwkaart is dat deze bij de visie voor jullie trouwdag moet passen. Gaan jullie voor klassiek en tijdloos, boho-chic of misschien hebben jullie een thema waar je rekening mee wilt houden. De look en feel van de kaart moet hierop worden aangepast.

Het lettertype zegt ook al gelijk veel over de stijl van de dag. Bij een kalligrafie letter denkt men al snel aan een romantische bruiloft, misschien in een kasteel of een landhuis. Bij een hippe handgeschreven letter verwachten de gasten misschien een hippe strandtent of loungebar.

Kortom alle ingrediënten samen zorgen ervoor dat jullie met je trouwkaart gelijk een statement maakt over hoe jullie bruiloft er ongeveer uit gaat zien.

Nadat jullie de trouwkaart hebben gekozen moet er natuurlijk nog een leuke uitnodigende tekst op komen. Om de ins en outs voor jullie trouwkaart compleet te maken laten we je nu weten welke onderdelen de tekst op jullie kaart moet hebben:

  • Wanneer is de bruiloft?
  • De locatie van de bruiloft,
  • Jullie namen.
  • Traditioneel hosten de ouders de bruiloft, tegenwoordig is dit niet meer standaard, maar het kan natuurlijk wel.
  • Uiteraard ook de tekst waarbij je de gast(en) uitnodigt.
  • De dresscode als deze er is.
  • Informatie voor de receptie en eventueel voor welk deel van de dag de gast(en) zijn uitgenodigd.
  • RSVP kaart waarmee je kunt laten weten of je komt. Tegenwoordig doet men dit ook vaak per e-mail.

Ok, jullie hebben nu alle informatie om samen de keuze te maken voor een geweldige trouwkaart. De trouwkaarten in deze post komen via trouwkaartenwinkel.nl. Bezoek de website voor een mooie selectie aan populaire trouwkaarten voor jullie grote dag.

Categorieën: