13-11-2018

De 7 belangrijkste dingen bij het bepalen van je trouwlocatie

trouwlocatie

Na de verloving en eventueel het kiezen van een weddingplanner is één van de eerste taken van het nieuwe bruidspaar het vinden van een trouwlocatie. Dit kan soms nog knap lastig zijn want bruidsparen plannen hun bruiloften steeds verder vooruit en de populaire locaties zijn soms al een jaar van tevoren volgeboekt. Ook denken bruidsparen vaak dat er overal getrouwd mag worden maar dat is niet het geval. In Nederland krijg je er wel steeds meer toffe locaties bij, maar zomaar midden op het strand of ergens in een tuin of park is nog steeds bijna nergens mogelijk. Bij het kiezen van een locatie moet je jezelf eerste de volgende vragen stellen.

Hoeveel gasten verwachten jullie?

Trouwlocaties komen in veel verschillende soorten en maten. Een strandbar, een kasteel, een landhuis of een boerenschuur, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Begin eerst met het maken van een gastenlijst zodat jullie een idee hebben hoeveel mensen er op jullie trouwdag aanwezig zullen zijn. Pas daarna kun je op zoek gaan naar een locatie die deze hoeveelheid gasten ook kan ontvangen.

Is de locatie ook een trouwlocatie?

Je mag in Nederland niet overal trouwen. De locatie moet hiervoor een vergunning hebben. Mocht je toch heel graag in de tuin van je ouders willen trouwen dan kun je natuurlijk altijd vooraf het originele papiertje tekenen op het stadhuis en daarna de echte ceremonie alsnog in de tuin houden. Een leuke trouwambtenaar erbij en voila! Bijna niemand die weet dat het misschien niet helemaal officieel is.

Welke stijl willen jullie je bruiloft houden, wat is belangrijk?

Kiezen jullie traditioneel of juist hip? De stijl van jullie dag is bepalend voor hoe alles eruit gaat zien en dus ook voor de locatie. Willen jullie bijvoorbeeld een traditioneel kerkelijk huwelijk dan zal je deze en een aparte locatie voor het feest moeten vinden. Of misschien kiezen jullie vooral voor comfort en is alles op één locatie een must. Bepaal eerst samen de stijl van de dag en wat belangrijk is en ga er daarna invulling aan geven.

Hoeveel tijd heb je om zelf dingen te doen?

Er zijn veel trouwlocaties die bijvoorbeeld al cateringmogelijkheden en decor, licht en geluid in huis hebben, ook dit kan veel geld schelen. Als jullie in een tent of in een schuur willen trouwen dan moet je er rekening mee houden dat je dus alles zal moeten huren en dat alles opgebouwd moet worden vanaf nul. Dit is veel extra werk. Als jullie hier de tijd en het budget voor hebben dan kan het natuurlijk betekenen dat je kunt kiezen voor een hele unieke plek.

Wat hebben jullie te besteden?

Hoe mooi een kasteelbruiloft ook is, het is vaak wel één van de duurdere opties. Een alternatief is een landhuis dat iets kleiner is, maar wel dezelfde klassieke en romantische sfeer uitstraalt. Een locatie waar niets aanwezig is en je dus alles moet huren kan daardoor ook aardig prijzig worden. Maak dus eerst het budget voor jullie dag en voor de locatie en zoek daarna pas een locatie binnen dit budget.

Hoe mobiel zijn de gasten?

Komen je oma en opa naar jullie bruiloft, of hebben jullie vrienden in een rolstoel dan moet je hier rekening mee houden. Het is wel zo fijn als de locatie ook voor hun bereikbaar is.

Is de locatie goed bereikbaar?

Om te zorgen dat er ook veel mensen daadwerkelijk bij de bruiloft aanwezig zijn is bereikbaarheid een must. Hoe verder de bruiloft des te minder mensen erbij kunnen zijn. Hoe tof een bruiloft op het strand van Aruba ook is, je kunt niet verwachten dat iedereen die jullie kennen het geld heeft om een ticket te kopen en met jullie mee te gaan. Maar ook binnen Nederland zul je ontdekken dat een bruiloft in de buurt van waar jullie familie en vrienden wonen ook beter bezocht zal worden.

Zijn jullie nog op zoek naar een mooie locatie bekijk dan deze Top Trouwbedrijven.

Foto via Pexels


Categorieën: