06-06-2015

Bruiloft DJ die jullie huwelijksfeest los laat gaan

Muziek kan een feest maken of breken. Om ervoor te zorgen dat iedere gast straks swingend op de dansvloer staat, is het vinden van de perfecte muziek en een goede dj daarom een absolute must. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste dj vindt die van jullie feest een waanzinnig spektakel maakt?

Bruiloft DJ laat het feest los gaan

Luxury DJ Shows

Als jullie ervoor kiezen om ’s avonds een feest te geven waarbij jullie iedereen op de dansvloer willen hebben, kunnen jullie ook kiezen voor een dj die gewend is om in clubs te draaien. Hoe dan ook: het beste is om vooraf met de dj kennis te maken om jullie wensen met hem te bespreken en het avondprogramma door te lopen. Kijk welke ideeën de dj zelf aandraagt voor jullie feest en of deze overeenkomen met wat jullie voor ogen hebben. Het is namelijk belangrijk dat jullie er vertrouwen in hebben dat hij de aangewezen persoon is om er een geslaagde avond van te maken. Het is echter ook belangrijk dat de dj vertrouwen in zichzelf heeft. Hij zal namelijk gedurende de avond de beschikking hebben over de microfoon en proberen de gasten op te zwepen wanneer dat nodig is. Zorg er daarom voor dat je een dj met een vlotte babbel uitkiest die kan zorgen voor een sfeervolle avond.

Wat betreft de muziek die zal worden gedraaid, is het goed om voor de kennismaking met de dj op papier te zetten welke muziek jullie die avond graag willen horen. De dj zal namelijk graag willen weten welke muziek bij jullie in de smaak valt. Daarnaast wordt vaak ook door dj’s gevraagd om een lijstje te maken met muziek die jullie absoluut niet gedraaid willen hebben, zodat deze daar tijdens het draaien rekening mee kan houden. Hoewel jullie misschien enige controle willen hebben over welke muziek er voor jullie bruiloft wordt uitgekozen, is het ook goed om de dj hier wat vrij in te laten. Hij weet immers welke muziek het beste aanslaat bij het publiek. Bedenk wel dat jullie uiteindelijk bepalen hoe de avond eruit komt te zien en daarover het laatste woord hebben. De dj kan jullie hierin adviseren en aanwijzingen geven, maar moet uiteindelijk wel werken binnen jullie visie.

Als jullie niet helemaal zeker zijn of jullie de geschikte dj hebben gevonden, is het een idee om beoordelingen te zoeken van stellen die deze dj eerder hebben ingehuurd. Zo kan een simpel onderzoekje op internet jullie al snel meer vertellen over zijn of haar kwaliteiten. Het is ook mogelijk om de dj te vragen een muziekdemo of video naar jullie op te sturen waarop te horen en/of te zien is hoe hij aan de slag gaat. De beste manier om een dj uit te kiezen is namelijk door deze (live) in actie te zien.

Voor het draaien van de juiste muziek, is natuurlijk goede apparatuur nodig. De meeste dj’s beschikken over standaardapparatuur die zij bij elk optreden kunnen meebrengen, zoals speakers, een draagbare microfoon, dansvloerlichten en een laptop. Het is daarnaast aan te raden voor een draaitafel te zorgen op jullie feest. Met behulp van dit instrument kan de dj namelijk in één handbeweging de muziek aanpassen. Door middel van een draai aan de knop kan zowel het geluid, het tempo en de toon worden aangepast. Sommige dj’s bieden extra diensten aan, waaronder licht- en videoschermen. Jullie kunnen het feest een persoonlijk tintje geven door gebruik van deze schermen. Zo kunnen er foto’s en video’s van jullie worden afgespeeld tijdens de openingsdans.

Tot slot is het belangrijk om goede afspraken te maken over de prijs, zodat jullie achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Zorg ervoor dat het duidelijk is op welke tijden de dj draait en welke diensten (zoals het gebruik van licht- en beeldschermen) bij de prijs zijn inbegrepen. Zo staat niets jullie topfeest meer in de weg!

Categorieën: