07-11-2015

Bruidstaart, cupcake of Cake-pop?

Nog zo’n item dat eigenlijk niet kan ontbreken is natuurlijk ‘de bruidstaart’. En ook hiervoor geldt dat je ze hebt in allerlei soorten en maten.

Naamloos

Micha en Diana’s patisserie bruidstaarten

Zelf koos ik voor een echte ouderwetse vierlagen taart op een ouderwets moment bij de champagne tijdens de toast. Met een mango bavarois als vulling en gele bloemetjes als decoratie. Als je het mij vraagt was deze taart de lekkerste ooit, maar dat zal waarschijnlijk elke bruid zeggen over haar taart. Dus wat staat je te doen? Keuzes, keuzes keuzes.

De ouderwetse taart met laagjes. Lijkt je dat wat? Houd er rekening mee dat je voldoende lagen hebt, voor het aantal gasten dat van je taart gaat smullen. Reken de bovenste laag niet mee als je graag mee wil doen met de traditie van het invriezen van de bovenste laag van de taart. Op je eerste huwelijksdag nuttig je deze laag van de taart en dat brengt veel geluk en een kinderrijk huwelijk.

De cupcake is wat dat betreft misschien eenvoudiger. Geen gedoe met aansnijden en je weet precies hoeveel je er moet bestellen. Aan de cupcake kan je een persoonlijke touch geven als je tijd kan vinden om ze zelf te versieren. Met een beetje hulp van youtube en gevorderde amateurbakkers kan je je al snel opgeven voor ‘Heel Holland Bakt’!

Of de cake-pop overgevlogen uit de USA. Een bolletje cake op een stokje, uiteenlopend in kleur, smaak en versiering. Een kleine taart met een groot effect, want het is niet van alledag dat je een gigantische piramide ziet met alleen maar cake-lolly’s. Voor je gasten is het dus ook een klein cadeautje en niet het standaard stuk taart dat er bij hoort.

Mochten wij het feest je nog een keer overdoen, dan gaan we voor de macarons. Niet allemaal schaaltjes met macarons, maar een echte Macarontaart. Frans, chique en lekker.  In Parijs bij Laduree kunnen ze dat het beste, maar we kunnen op zijn minst een poging wagen, tóch?

Eet smakelijk!

Geschreven door. Carolien van de website “Wat wil de bruid”

Categorieën: