05-08-2015

Bruidsjapon,bruidsjurk,bruidstoilet of bruidskleedje

De Bruidsjapon, bruidsjurk, bruidstoilet, of bruidskleedje…

Laten we beginnen met het ontstaan van de bruidsjapon want trouwen in het wit doen we nog niet eens zo heel lang..

Naamloos

Bruidsjurk van Victor

Vanaf eind jaren 40 is het pas gebruikelijk dat bruiden in het wit trouwen

Omdat stoffen kostbaar en schaars waren kon alleen de adel in het Wit trouwen als teken dat ze het goed hadden en over voldoende financies beschikte om kostbare witte stoffen om te laten toveren in een japon voor 1 dag..

Burgers trouwden in een eenvoudig zwart of donkerblauw mantelpakje of in hun zondagse jurk. Na de oorlog heeft de wederopbouw eraan toegedragen dat de burgerij ook in het wit wilde trouwen en wilde laten zien dat het ze goed ging.. in japonnen van bijvoorbeeld parachute zijde of gebleekte katoen gingen bruiden toen het huwelijk in.. ook was het heel gebruikelijk een familiejurk te hebben die door kleine accenten aan te passen toch jou jurk werden.. in d ejaren 70 was het no done om in het wit te trouwen en kwamen Flower power achtige jurken in de mode ..in bruin met oranje of zachtgeel met flaphoed fietste je dan naar het stadhuis en na een eenvoudige borrel ging het leven weer door.. maar toen trouwde de Engelse prinses Diana en die ontketende met haar sprookjesjapon met 8 meter lange sleep de weg voor de bruiden van tegenwoordig . het sprookje mocht vanaf die dag beleeft en daarom

is de witte of ivoorkleurige japon niet meer weg te denken uit het bruidsmodebeeld.. de vele vormen materialen en uitvoeringen van de hedendaagse bruid maken het kiezen voor de juiste japon daarom voor vele slapeloze nachten..

Geschreven door  Victor Westering  Bruidsmode ontwerper

 

Victors wedding design

Victors wedding design

Categorieën: