01-09-2015

Trouwboeket mag niet ontbreken.

 Het bruidsboeket mag niet ontbreken op jouw dag, maar in de traditionele vorm is het al lang niet meer noodzakelijk.

Het kan natuurlijk nog wel. Zo heeft mijn (toen nog) aanstaande het trouwboeket zélf uitgezocht en opgehaald. Wel heb ik een overvloed aan hints gegeven en heeft mijn moeder een oogje in het zeil gehouden.

Trouwboeket

Trouwboeket van Don Florito

De meest bijzondere exemplaren van dit moment vind ik de ‘pomanders’. Prachtige bollen opgestoken met bonte bloemen of eenvoudig gipskruid.  Met een mooi lint van de stof van je jurk of van pareltjes, hangt het soepel om je pols. Volgens de etiquette vóór de huwelijksvoltrekking om de rechterhand en daarna aan de linkerhand.

En aan het eind van de dag  gooi je het uiteraard ook geheel in traditie zonder te kijken over je rechterschouder. Alle meiden die nog niet zijn getrouwd worden uitgenodigd het te vangen. Het bijgeloof zegt namelijk dat degene die hem vangt als volgende zal trouwen!

Maar ook hierbij: het kan anders. Mijn vriendinnetje rende er namelijk direct na het gooien achteraan om het terug te halen. Zij vond haar boeket zo mooi, dat ze eigenlijk niet kwijt wilde.

Het is wel handig als je van je aanstaande weet welke bloemen er ongeveer in je boeket zullen zitten. Zo kan je daar de corsages op afstemmen, maar natuurlijk ook de rest van de aankleding met bloemen!

Dat hoef je écht niet allemaal uit handen te geven. Ga eens naar de markt, vraag aan de man met de blauwe stofjas welke bloemen er op jouw trouwdag goed te krijgen zijn, of hij je lievelingsbloemen kan leveren. Kleine en grote vazen haal je bij de action of de big bazar en een kind kan de was doen.

Bij mij was het keer op keer een succes en heeft het vele malen een bloemenzee opgeleverd!

Veel plezier!

Geschreven door. Carolien van de website “Wat wil de bruid”

Categorieën: