BIJBruins
Bij Bruins voelt het áltijd aan als een feestje. Is het niet het event zelf dat er plaatsvindt, dan is het nog altijd wel het ongecompliceerde klantcontact dat je blij maakt. En bovenal: er is een feest aan mogelijkheden als je bij Bruins bent. Van de zeven zalen tot aan de flexibiliteit
in voorzieningen en mogelijkheden.

Historie
Van alle Twentse horeca- en uitgaansgelegenheden is er bijna niet één die zo’n rijke geschiedenis heeft als Café, Dancing en Partycentrum Bruins aan de Gravenallee in Saasveld. Bruins is namelijk enig in zijn soort en al generaties lang een begrip als het om gezellig stappen gaat. Want zeg nou zelf, wie is er niet met Bruins opgegroeid? Inmiddels staat al de derde generatie Bruins in de zaak, maar wie de lokale geschiedenisboeken er op naslaat merkt tot zijn verrassing dat de historie van deze bijzondere uitgaansgelegenheid maar liefst driehonderd jaar teruggaat. Iedereen kent Bruins als ‘Dancing Bruins’, waar sinds jaar en dag de zondag als vaste uitgaansavond geldt. Bruins is dan ook veel meer dan een discotempel alleen. Het is eveneens het adres voor alle soorten bijeenkomsten, feesten, partijen en bruiloften.

Hoe het begon
Zo’n driehonderd jaar geleden stond in Saasveld een klein grafelijk kasteel dat de naam ‘Huize Saterslo’ droeg. De weg er naartoe droeg destijds al de naam Hoflaan. Vlakbij de toegangspoort van het kasteel stichtte een rechtstreekse voorouder van de familie Bruins een herberg. Geen wonder dat deze voorouder alras de bijnaam ‘Willem in de Poorte’ kreeg. De herberg stond precies op de plek van het huidige partycentrum. Het kasteel bestaat allang niet meer. Op die plaats staat nu de Plechelmuskerk van Saasveld.

Van herberg tot partycentrum
Zo werd partycentrum Bruins geboren en de grote zaal omgetoverd tot een sprookjesachtige kasteelzaal. Deze draagt nu de naam ‘Hof van Saterslo’. De kasteelzaal is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het partycentrum, een geschiedenis die onverbrekelijk is verbonden met de historie van Saasveld. In kasteelzaal het ‘Hof van Saterslo’ is een adembenemend staaltje van fantasie en stijl samengebracht. Verschillende klassieke bouwstijlen lopen er kriskras door elkaar, terwijl de wanden als kasteelmuren zijn getooid met de fraaiste (Italiaanse) muurschilderingen, afgebrokkelde gesteenten, rotswanden, hiërogliefen van de Inca’s en glas in loodramen koepels.

1 Ervaringen

9,8101
Pink Lemon Cards