“TROUWEN IS EEN FEESTJE BOUWEN”

In september 2019 hebben Tim Ouborg, Jeroen van den Boom en Frits Sissing een nieuw trouwplatform (www.celebabs.nl) gelanceerd in Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Het platform biedt bruidsparen de mogelijkheid een bekende Nederlander te vragen als trouwambtenaar of ceremoniespreker voor hun bruiloft. Hij of zij zal dan aanwezig zijn op de grote dag en begeleidt de gehele trouwceremonie van welkom tot ja-woord met passie, humor en liefde.
We spraken met de oprichters van Celebabs, Tim Ouborg, Jeroen van den Boom, en Frits Sissing.

Hoe zijn jullie op dit unieke idee gekomen?

Tim: “Vandaag de dag trouwen mensen nog steeds veel, afgelopen jaar bijna 65.000. Bruidsparen willen iets bijzonders maken van hun grote dag. De trouwceremonie is de opbouw naar hét moment waar het allemaal om gaat: het JA-woord. Zij willen hierbij, net als de genodigden, vermaakt worden met een lach en een traan. Tegenwoordig zien we dat bekende Nederlanders ook ingezet worden als ceremonieel trouwambtenaar. Het is voor de bruidsparen alleen niet altijd even makkelijk om hiermee in contact te komen. En zo kwam ik op het idee van Celebabs.nl: een platform waarop bruidsparen een celebrity trouwambtenaar kunnen vragen voor hun bruiloft. Dit hebben Jeroen en ik samen met Frits Sissing verder uitgewerkt.”

Waarom een bekende Nederlander als ceremonieel trouwambtenaar?

Frits: “Zo kunnen bruidsparen getrouwd worden door hun idool, iemand voor wie ze bewondering hebben, of gewoon iemand die past in het perfecte plaatje van hun grote dag! Hun jarenlange ervaring op het gebied van presenteren en hun vermogen om mensen op gepaste en speciale wijze te vermaken, sluiten goed aan bij Celebabs. Wij hebben o.a. mijn eigen ervaring als ceremonieel trouwambtenaar gebruikt om ons platform verder door te ontwikkelen, waarbij wij zowel de bruidsparen als hun familie en vrienden de meest bijzondere en onvergetelijke trouwceremonie willen bezorgen. Het is natuurlijk de grootste eer om 2 mensen in het echt te mogen verbinden! Ons doel is om bruidsparen de bruiloft te bezorgen waarvan ze altijd hebben gedroomd door iets bijzonders te maken van de huwelijksceremonie.”

Hoe werkt het platform eigenlijk?

Jeroen: “Allereerst gaan smoorverliefde bruidsparen op zoek naar hun droombabs. Ze komen op onze website Celebabs.nl en doen een aanvraag voor één van onze bekende trouwambtenaren en ceremoniesprekers. Dan gaat het Celebabs-team in contact met de desbetreffende bekende Nederlander (bij ons genaamd ‘de Celebabs’) en checkt diens beschikbaarheid. Bij een MATCH stuurt het Celebabs-teams een vragenlijst toe die het bruidspaar apart van elkaar invult met leuke vragen over het verleden, de toekomst en hun wensen. Op basis van deze antwoorden en een uitgebreid persoonlijk interview met het bruidspaar verzorgt Celebabs een bijzondere invulling van de ceremonie. En waar nodig is het team beschikbaar om mee te denken over de perfecte opzet van de ceremonie. Ook is er natuurlijk een contactmoment vooraf met de Celebabs waarbij kennis wordt gemaakt en enkele belangrijke details over de ceremonie worden doorgenomen. Uiteraard is de Celebabs aanwezig op de grote dag voor het begeleiden van de trouwceremonie van welkom tot JA-woord. Dit gebeurt aan de hand van een bijzonder en persoonlijk verhaal met liefde, emotie, en de juiste dosis humor.”

Maar wat doen jullie nou precies?

“Wij nemen eigenlijk alle operationele zaken uit handen omtrent het ceremonieverhaal vanaf het eerste contactmoment. Door dit professioneel op te pakken, bieden wij een extra waarborg en check op topkwaliteit. Dit is erg belangrijk omdat je de ceremonie natuurlijk maar één keer goed kan doen! Met als uiteindelijke doel het bruidspaar wat betreft de ceremonie te ontzorgen zodat zij volop kunnen genieten van hun droombruiloft. ”

En de kosten?

“De kosten van een bekende trouwambtenaar of ceremoniespreker op je huwelijk liggen tussen de EUR 1500 – 5000 incl BTW. De precieze hoogte is afhankelijk van de betreffende bekende Nederlander, de locatie, de duur en eventuele specifieke wensen van het bruidspaar (bijvoorbeeld een muzikaal optreden). Het meeste werk voor ons zit in het verzamelen van de leuke, grappige en ontroerende informatie over het bruidspaar en het opzetten van de verhaallijn evenals het schrijven van het persoonlijke ceremonieverhaal. Wij zijn hier, samen met de aan ons verbonden gespecialiseerde partijen, ruim 20 uur per huwelijk mee bezig. Wij steken er de nodige tijd en zorg in om er zeker van te zijn dat de ceremonie een groot succes wordt.”

Welke BN’ers hebben zich tot nu toe aangesloten?

“Begin 2019 zijn wij op zoek gegaan naar een gevarieerde groep bekende Nederlanders die goed passen bij onze visie en concept, en die het vooral ook zelf heel leuk en bijzonder vinden om te doen! In onze groep zit ontzettend veel ervaring op het gebied van het trouwen van mensen.
De volgende bekende Nederlanders hadden zich al aangesloten bij ons platform: Anouk Smulders, Dennis van der Geest, Dennis Weening, DO (van Hulst), Ellie Lust, Frits Sissing, Jörgen Raymann en Irene Moors. Inmiddels zijn er nieuwe namen bekendgemaakt zoals Ferri Somogyi, Birgit Schuurman, Froukje de Both, Viktor Brand, Annemarie Brüning, etc. In de komende periode zullen er nog meer Celebabsen bekend worden gemaakt.
Celebabs.nl biedt een mooie mix van beëdigde trouwambtenaren en ceremoniesprekers. Hiermee hopen wij een unieke toevoeging te zijn aan het bruidspallet van weddingplanners, trouwlocaties en de andere geweldige bedrijven en ondernemers die werkzaam zijn in deze mooie branche.”

Neem contact met ons op via team@celebabs.nl als je vragen hebt of als jet je leuk lijkt om met ons samen te werken zodat we samen de huwelijksdag dag nóg wat specialer te maken!

Nog geen ervaringen