07-11-2015

Aan tafel met je bruiloftsgasten

Een mooi gedekte tafel tijdens je huwelijksdiner is een must. Je hebt waarschijnlijk alle Amerikaanse varianten inmiddels wel gezien op weddinggawker.com en weet van gekkigheid niet meer welke hoes je om die anders zo kale stoel moet trekken.

The centerpiece’ is bijvoorbeeld ook zoiets waarvan wij hier in Nederland niet goed van weten wat we er mee moeten. Het kan een grote hoge kandelaar zijn, die er voor zorgt dat de gasten die bij elkaar zitten elkaar niet meer kunnen zien.

Ik heb zelfs wel eens een vissenkom gezien, welke het centrum van de tafel vormde. Op die manier had iedere gast iets om bij weg te dromen tijdens de eindeloze speeches tussen de dinergangen door.

Naamloos

Season Flowers tafel boeket

Wij zijn toch meer van : ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg!’.  Dus met servetringen, naambordjes, lintjes en een mooi vaasje bloemen op de tafel kunnen we ons geluk niet op. Gelukkig heb je dat in alle soorten en maten en kan je alles overal bestellen. Of je geeft het uit handen en laat de tafel van je leven dekken.

Als je er voor kiest om zelf aan de slag te gaan is het handig om precies te weten hoeveel tafels en stoelen er zullen staan en wat de afmetingen van de tafels zijn. Aan een ronde tafel van 120cm doorsnede passen 6 gasten op een stoel zonder armleuningen, bij 150cm zijn dat er 8 en bij een tafel van 180cm doorsnede 10.

Zet je vaasjes met bloemen op tafel? De tafel-etiquette zegt dat een oneven aantal vaasjes het mooiste is en dan is het natuurlijk ook wel zo leuk dat de bloemen uit je trouwboeket ook in de vaasjes staan. Met mooie linten en strikken maak je het eenvoudig tot één geheel en om er zeker van te zijn dat iedereen zit waar hij of zij graag wil zitten maak je geen tafelschikking.

Wil je alle rompslomp helemaal niet? Ga dan in vol ornaat sámen dineren. Succes óók gegarandeerd!

Geschreven door. Carolien van de website “Wat wil de bruid”

 

Categorieën: