13-10-2018

8 redenen om te trouwen in een kasteel

Trouwen in een kasteel is een meisjesdroom die sommige bruiden waarheid zien worden. Een kasteel is de ultieme trouwlocatie als het gaat om romantiek en nostalgie. Daarnaast kun je natuurlijk helemaal uitpakken met je bruidslook om als een echte prinses bij je kasteel te verschijnen. Er is gewoon teveel op te noemen waarom trouwen in een kasteel zo leuk is, maar we hebben een poging gedaan om de beste redenen voor je op een rijtje te zetten.

1. Een kasteel geeft de beste backdrop voor jullie trouwfoto’s

Een kasteel en een strand zijn toch echt wel de beste plekken om trouwfoto’s te maken. Een kasteel past perfect in het romantische plaatje en levert dus onvergetelijke en super romantische foto’s op.

2. Besparen op decoratie

Een kasteel met haar uitbundige aankleding heeft vaak weinig decoratie nodig. Kroonluchters, gouden lijsten en bewerkte plafonds zijn vaal al genoeg decor, waardoor je geld kunt besparen voor andere dingen.

Foto via Pexels

3. Voel je een prinses voor een dag

Als je ooit hebt willen weten hoe het voelt om een prinses te zijn dat is dit je kans. Een kasteelbruiloft is de ultieme gelegenheid om je prinsessendroom in het echt te ervaren

4. Geniet van de privacy

Kastelen zijn van oorsprong altijd afgelegen gebouwd en bieden dus ultieme privacy. Zoek jij een afgelegen locatie waar je met vrienden en familie kunt genieten van jullie trouwdag zonder pottenkijkers, ook dan biedt een kasteel uitkomst.

5. Kleed je als een prinses

Eindelijk is het dan zover je gaat trouwen in een echte prinsessenjurk. Deze komt natuurlijk nergens beter tot haar recht dan bij een bruiloft in een kasteel.

6. Kleed je als een prins

Hij mag ook niet achterblijven. Voor een kasteelbruiloft is een traditionele look met een jaqcuet of een tuxedo natuurlijk helemaal geweldig. Je hebt dan je eigen royal wedding met je bruidegom als prins.

7. Alles op één locatie

Het trouwen in een stadhuis en daarna verplaatsen naar een feestlocatie is prima, maar een ander voordeel van trouwen in een kasteel is dat alles op één plek is. Wel zo makkelijk als je een bruiloft hebt met veel gasten.

8. Dineren als royals

Dineren als royals mag natuurlijk niet ontbreken bij een kasteelbruiloft. Stel jezelf even voor in een zaal met beschilderde plafonds, kroonluchters en portretten van adelijke figuren in grote gouden lijsten als de plek waar jij en je gasten gaan dineren. Het plaatje is compleet!

Trouwen in een kasteel is duidelijk een magische ervaring. Zoeken jullie ook een kasteel voor jullie trouwdag bekijk dan eens de prachtige opties in onze trouwlocaties.

Tags: , ,

Categorieën: