04-10-2018

3 typen trouwpakken die je als bruidegom moet kennen

Als bruidegom sta je al snel voor de vraag: Welk type trouwpak past bij onze dag? Gaan jullie voor super traditioneel of juist voor casual? Ook de locatie kan een rol spelen, want voor een strandbruiloft heb je een heel ander kostuum nodig dan voor een bruiloft in een kasteel.

Blijf in ieder geval dichtbij jezelf en bij jouw stijl. Laat je niet door zogenaamde “trouwregels” in een hoekje duwen en koop een trouwpak dat bij je past.

Er zijn drie meest gangbare trouwpakken die worden gedragen, namelijk de meest traditionele versie “de morning suit of jaqcuet” genoemd, dan heb je de tuxedo, en het gewone trouwpak of lounge kostuum.

Morning suit

De morning suit of jaqcuet draagt men bijvoorbeeld voor koninklijke bruiloften of kerkelijke ceremonies, maar in landen zoals Spanje en Portugal is dit de manier waarop de meeste mensen trouwen. Het kostuum heeft een iconisch ontwerp met meestal een zwart of grijs jasje met een lange achterkant tot aan de knie “tail” genoemd. Traditioneel draagt men een tophoed en witte handschoenen bij deze stijl, maar dat zie je niet altijd meer.

Foto via Pexels

Tuxedo

De tuxedo wordt vaak gedragen voor bruiloften die ’s avonds of in de namiddag plaatsvinden, maar ook dit is een traditionele versie van het trouwpak. Op een deze black tie evenementen dragen de dames lange avondjurken. Een tuxedo is traditioneel zwart, maar tegenwoordig zie je deze in veel verschillend stijlen en daardoor is de populariteit van deze stijl ook enorm toegenomen.

Lounge kostuum

Het gewone trouwpak is een pak wat je vaak door kan dragen ook na je bruiloft. Om het iets feestelijker te maken kiezen de meeste bruidegoms om er een gilet onder te dragen, dit is een soort vest zonder mouwen. Als ze het warm krijgen en hun jasje uitdoen dan blijft de feestelijke stijl toch in stand. Een mooi wit overhemd en een vlinderstrik of stropdas maken deze look compleet. Voor meer styling tips voor de bruidegom kun je hier terecht.

Hopelijk helpt dit artikel je om de juiste keuze voor jouw trouwpak te maken. Zoek je nog een winkel met mooie trouwpakken bekijk dan de leveranciers op onze website.

Tags: ,

Categorieën: