25-06-2018

10 styling tips die de bruidegom moet weten

bruidegom

Op jullie trouwdag wil jij er als bruidegom natuurlijk tiptop uitzien naast je bruid. Je standaard pak wat je doordeweeks naar je werk draagt is dus echt niet voldoende voor deze bijzondere dag. Als bruidegom draag je naast een trouwpak minimaal een das en pochet en een paar manchetknopen om je look compleet te maken. Ben je het type bruidegom die echt geen idee heeft waar hij moet beginnen met het stylen van zijn look, dan is dit artikel voor jou! We brengen jou de 10 styling tips die de bruidegom moet weten.

1. Jouw pak en haar jurk moeten matchen

Om te voorkomen dat jij in je hippe linnen pak staat te wachten op jouw bruid in een klassieke klanten jurk met lange mouwen moet je zorgen dat jullie een stijl afspreken. Gaan jullie voor hip, klassiek, casual, vintage, wat is de look waar jullie voor gaan? Ook niet onbelangrijk is de kleur van haar japon. Een witte japon staat mooier bij koele kleuren zoals een donkerblauw of een zwart trouwpak. Bij een ivoor of champagne gekleurde jurk kies je voor een taupe, bruin of zandkleurig trouwpak.

2. Je overhemd moet ook matchen bij de kleur van haar trouwjurk

Als de bruid een trouwjurk draagt in gebroken wit dan is het mooi als jij je shirt ook koopt in deze kleur. Bijna elke speciaalzaak voor de bruidegom heeft een collectie overhemden die perfect passen bij de diverse kleuren wit van de bruidsmodecollecties.

3. Driedelig voor een klassieke trouwdag

Hebben jullie een bruiloft in klassieke stijl met alles erop en eraan, kies dan voor een driedelig trouwpak. Het geeft je look meer klasse en het onderscheid jou van de andere aanwezige gasten die een normaal pak dragen.

4. Zorg dat je jasje goed past

Niets is zo armoedig als een jasje van een trouwpak die slecht zit. Zorg dat de schouders goed passen bij het kiezen van een trouwpak. Wanneer je zijwaarts tegen een muur gaat staan dan moeten je schouder en jasje tegelijk te muur raken, dan weet je dat schouder goed zit. Ook de taille moet goed pas zitten. Bij een te klein jasje ontstaan aan de voorkant vanuit de knoop plooien. Je moet je hand van bovenaf zonder moeite tussen je jasje en je overhemd kunnen stoppen. Als het jasje te wijd is dan kun je je hand meer dan drie centimeter van voren naar achteren bewegen.

5. De lengte van je stropdas

Je das moet net op de rand van je broek vallen of nog beter net iets erboven.

6. Kleur van je sokken

Kies sokken in de kleur van je schoenen, of in de kleur van je trouwpak. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de kleur van het trouwpak.

7. Kies de juiste kleur schoenen

Er is geen wet die voorschrijft welke kleur schoenen je moet dragen, maar er zijn wel fashionregels die aangeven wat beter zou zijn. Bij een donkerblauw pak draag je bijvoorbeeld bruid, cognac of zwart. Bij een antraciet trouwpak is zwart mooi en niet donkerbruin, bij een zwart pak draag je zwarte schoenen en zeker geen donkerbruin.

8. Laat je persoonlijkheid naar buiten kome via je accessoires

Heb jij een beetje een flamboyante persoonlijkheid combineer je look dan met een paar unieke schoenen of kies een pochet of das die eruit springen. Dit maakt je look uniek en geeft een persoonlijke touch aan jouw styling.

9. De mouwen van je overhemd moeten onder je jas uitsteken

Zorg dat de mouw van je overhemd net iets meer dan één centimeter uitsteekt onder je jasje en helemaal mooi is een manchetknoop om deze te sluiten.

10. Sluit nooit het onderste knoopje van je pak of je gilet.

Dit is simpelweg een regel die niet alleen geld op je bruiloft, maar ook als je pakken draagt in het dagelijks leven.

 

 

Categorieën: